Gratis pendelbussen voor Museum Night Fever

Museum Night Fever nestelt zich in tal van Brusselse musea tijdens de nacht van 23 en 24 februari. Pendelbussen van de MIVB verbinden gratis de verschillende deelnemende musea. De bezoekers van Museum Night Fever kunnen eveneens gratis de Noctis-nachtbussen gebruiken.

Museum Night Fever (MNF), of de nacht van de Brusselse musea, is terug. Tijdens de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 februari zwaaien 30 Brusselse musea de deuren open van 19 uur tot 1 uur ‘s ochtends. BOZAR, Autoworld, Cinematek, Museum van de Nationale Bank, Huis van de Europese Geschiedenis, Legermuseum, Coudenbergpaleis, …er is voor elk wat wils.

En dit jaar zijn er zeven nieuwe deelnemers van de partij: het Magrittemuseum, Kanal-Centre Pompidou, het Planetarium, de Sint-Gorikshallen, Momuse, CIVA, Adam Brussels Design Museum.

Verschillende animatievormen (tentoonstellingen, performances, installaties, live muziek, geleide bezoeken) zijn voorzien ter gelegenheid van deze nieuwe editie van Museum Night Fever.

Gratis pendelbussen

De MIVB is uiteraard van de partij voor de Museum Night Fever. Mensen met de MNF-pass armband kunnen gebruikmaken van de pendelbussen, die de verschillende deelnemende musea met elkaar verbinden tussen 19 uur (eerste vertrek) en 1 uur (laatste vertrek). In de pendelbussen wordt de sfeer van Museum Night Fever verdergezet, met onverwachte performances en akoestische concerten.

De eerste bussen vertrekken om 19 uur vanop het Koningsplein, aan het Jubelpark, Wiels, Villa Empain en van aan ADAM.

Alles samen, verbinden vijf verschillende trajecten de diverse deelnemende musea. Het plan van de pendelbussen is beschikbaar op de webiste van de MIVB: http://www.mivb.brussels/ en op de website van Museum Night Fever : http://www.museumnightfever.be/

Gratis Noctisbussen

Houders van een MNF-pass kunnen niet alleen de pendelbussen maar eveneens gratis de Noctisbussen van de MIVB gebruiken tijdens de nacht van 23 op 24 februari 2019.

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel