Skip to Content

24/9: MIVB verwacht hinder op het net door nationale manifestatie

De MIVB verwacht dat het tram-, bus- en metronet vrijdag 24 september de hele dag hinder zal ondervinden door de nationale betoging tegen de loonnorm. De Brusselse vervoersmaatschappij vraagt haar reizigers bijgevolg uit te kijken naar andere oplossingen om zich die dag in Brussel te verplaatsen. De verschillende MIVB-kanalen brengen real time informatie over de staat van het bus-, tram- en metronet.

Vrijdag 24 september is er een manifestatie in Brussel tegen de wet op de loonnorm. Verschillende vakbondsorganisaties roepen hun leden op deze betoging te ondersteunen. De MIVB verwacht hinder op het Brusselse openbaarvervoersnet doordat personeel zal deelnemen aan de actie en door de doortocht van de manifestanten in de hoofdstad. Momenteel is het moeilijk de exacte omvang van de hinder in te schatten. Daarom vraagt de MIVB haar reizigers die zich die dag in Brussel moeten verplaatsen alvast in de mate van het mogelijke in alternatieven te voorzien voor het openbaar vervoer.

De MIVB verontschuldigt zich nu al voor het ongemak en stelt alles in het werk om haar reizigers de hele dag lang zo goed mogelijk te informeren over de situatie op het net. Gedetailleerde informatie wordt ter beschikking gesteld op de website van de MIVB www.mivb.brussels, de mobiele app en via social media: Facebook (facebook.com/mijnmivb) en Twitter (@STIBMIVB). De dienst Customer Care is die dag al vanaf 6 uur ’s ochtends beschikbaar om op vragen van de reizigers te antwoorden: per telefoon (070-23.2000) en via Facebook en Twitter.

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 17 tramlijnen, 54 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel