Skip to Content

29/3: hinder verwacht op het MIVB-net door nationale actiedag

De vakbonden kondigen voor maandag 29 maart een nationale actiedag aan. Deze acties zullen grote gevolgen hebben voor het bus-, tram- en metroverkeer van de MIVB. De MIVB raadt haar reizigers aan om in alternatieven te voorzien voor het openbaar vervoer als ze zich die dag echt moeten verplaatsen. Alle maatregelen worden genomen om de reizigers zo goed mogelijk in reële tijd te informeren over de toestand op het net.

Op maandag 29 maart zijn in het hele land vakbondsacties gepland rond de interprofessionele onderhandelingen. Deze acties worden gedekt door de 3 vakbonden van de MIVB. Er wordt dan ook grote hinder verwacht op het openbaar vervoer.

Gevolgen voor het net

Hoewel de omvang op dit ogenblik moeilijk in te schatten is, zal de staking waarschijnlijk zeer grote gevolgen hebben voor het openbaar vervoer van de MIVB, zowel door de deelname van het personeel als door de verkeershinder als gevolg van eventuele acties op het terrein.

De MIVB verontschuldigt zich voor het ongemak en raadt haar reizigers aan alternatieven te zoeken voor het openbaar vervoer, als ze zich op 29 maart willen verplaatsen. Door de huidige gezondheidssituatie bestaat de mogelijkheid dat het net volledig wordt stilgelegd als de MIVB niet voldoende voertuigen in dienst kan nemen om aan de vraag te voldoen.

De MIVB informeert haar reizigers vanaf 6 uur in reële tijd via haar gebruikelijke communicatiemiddelen: de website mivb.brussels, customer care (070/23.2000), de mobiele app van de MIVB en de sociale media (Facebook-pagina facebook.com/mijnmivb en Twitter-account (@stibmivb).

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 17 tramlijnen, 53 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2020 244,2 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel