Agressie tegen personeel: openbaarvervoersbedrijven roepen op tot respect

Uitnodiging voor de pers

Agressie tegen het personeel van de MIVB, NMBS, TEC en De Lijn is dagelijkse kost. Deze situatie is totaal onaanvaardbaar voor de vier openbaarvervoersmaatschappijen. Die bundelen hun krachten in een nieuwe gezamenlijke campagne om het publiek te sensibiliseren, dit agressieve gedrag aan de kaak te stellen en iedereen op te roepen tot respect.

De werknemers van de vier operatoren staan ten dienste van de reizigers en de mobiliteit en verdienen het geenszins om tijdens hun werk het slachtoffer te worden van verbale of fysieke agressie. Toch worden er elke dag aanvallen op hen gepleegd. Het is een fenomeen dat al aan de kaak werd gesteld, maar dat helaas nog altijd toeneemt.

Daarom hebben de MIVB, de NMBS, de TEC en De Lijn besloten hun krachten te bundelen in een gezamenlijke campagne om dit gedrag aan de kaak te stellen, maar vooral om het publiek te sensibiliseren en op te roepen tot respect voor hun personeel. Aan de nieuwe campagne nemen twaalf medewerkers van de MIVB, NMBS, TEC en De Lijn deel. Ze zijn niet alleen bekwame professionals in hun dagelijks werk, maar ook in hun privéleven zijn ze iemands ouder, broer of zus, vriend(in), voetbaltrainer of zwemleraar... Ze hebben recht op respect voor wie ze zijn en wat ze doen, en toch zijn ze allemaal het slachtoffer geworden van verbale of fysieke agressie die hen niet onberoerd hebben gelaten.

Voor de lancering van hun gezamenlijke sensibiliseringscampagne op 16 april nodigen de vier openbaarvervoermaatschappijen je uit om een aantal medewerkers te ontmoeten die over hun ervaringen zullen vertellen in de hoop op meer respect voor al hun collega's die ervoor hebben gekozen om ten dienste te staan van de reizigers.

Praktische details:

Wanneer: dinsdag 16 april om 11 uur

Waar: metrostation Delta - verzamelen op de tussenverdieping van het station

Wat: ontmoeting en getuigenissen van medewerkers van de MIVB, NMBS, TEC en De Lijn

 

 

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 54 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel