Alle in- en uitgangen van de metrostations opnieuw open vanaf morgen, zaterdag

Alle in- en uitgangen van de 69 (pre)metrostations zullen vanaf morgen, zaterdag 14 mei, opnieuw toegankelijk zijn voor de reizigers. Leger en politie staan nog altijd in voor de beveiliging van het volledige net.

De MIVB kreeg zopas de toelating van de autoriteiten om de in- en uitgangen van de (pre)metrostations opnieuw open te stellen voor de reizigers. Na de aanslag van 22 maart waren uit veiligheidsoverweging per station maar één tot twee in- en uitgangen open. Dat zorgde voor ongemakken bij de reizigers.  Met de heropening komt daar nu een einde aan. Leger en politie verzorgen nog altijd de veiligheid van het volledige metronet.

Vanzelfsprekend kan er in reële tijd door de politie nog worden beslist om toegangen van (pre)metrostations af te sluiten. Dat is een maatregel die bijvoorbeeld genomen wordt in geval van een grote volkstoeloop en evenementen bovengronds.

Na de opening van alle metrostations sinds 25 april, verheugt de MIVB er zich nu over opnieuw alle in- en uitgangen te kunnen aanbieden aan haar reizigers.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel