Alle metrostations vanaf maandag open van begin tot einde dienst

Alle metrostations zijn opnieuw toegankelijk voor de reizigers van het begin tot het einde van de dienst vanaf morgen, maandag 25 april. Leger en politie staan in voor de beveiliging van het volledige net.

De MIVB kreeg vandaag de toelating van de autoriteiten om de exploitatie-uren van haar metronet vanaf maandag uit te breiden. Dat betekent dat de metrostations vanaf morgen allemaal toegankelijk zijn voor de reizigers van het begin tot het einde van de dienst. Ter herinnering: de premetro reed al van het begin tot het einde van de dienst. Het aantal toegangen tot de stations blijft momenteel beperkt tot twee in- en uitgangen per (pre)metrostation.

Het bovengrondse net – bus en tram – rijdt normaal sinds 23 maart en de buslijnen 12 en 21 bedienen de luchthaven opnieuw sinds 7 april. Met de opening van alle metrostations van het begin tot het einde van de dienst vanaf maandag 25 april, verheugt de MIVB er zich over opnieuw een volledig vervoersaanbod te kunnen aanbieden aan haar reizigers.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel