Art Truc Troc & Design in avant-première in de metro

Met ruim 80 kunstwerken is de Brusselse metro vandaag een echte ondergrondse kunstgalerij. Een galerij die op donderdag 28 januari hedendaagse kunst en design in de spotlights zet door verschillende werken van de tentoonstelling/evenement Art Truc Troc & Design in avant-première te tonen in station Rogier. Dezelfde dag kunnen liefhebbers ook “live” meemaken hoe een kunstenaar street art maakt.

Er is een grote nieuwigheid in het kader van de tentoonstelling/evenement Art Truc Troc & Design, waarvan de 12de editie begin februari plaatsvindt in BOZAR in Brussel. Voor het eerst duikt deze expo de Brusselse metro in. De reizigers kunnen er in avant-première verschillende kunstwerken ontdekken en de eersten zijn om een ruil voor te stellen aan de aanwezige kunstenaars.

Art Truc Troc & Design is geen tentoonstelling als een andere: behalve dat er meer dan 300 hedendaagse kunstwerken en design te ontdekken is van een honderdtal artiesten, kunnen de reizigers een ruil voorstellen aan de artiesten: gewapend met post-its kunnen ze voorstellen het kunstwerk te ruilen tegen een reisje naar de zon, een verblijf in een appartement aan zee, pianolessen,…de verbeelding van de bezoekers vormt de enige beperking.

Dit jaar kunnen de reizigers in metrostation Rogier op 28 januari in primeur verschillende kunstwerken ontdekken van artiesten die rond het thema mobiliteit werkten. Deze werden gekozen door cultureel centrum Wolubilis. De MIVB-reizigers kunnen eveneens als eersten een ruil voorstellen met de artiesten die aanwezig zijn in het station.

Andere nieuwigheid op 28 januari is de “live” creatie vanstreet art. Tussen 8.30 en 10 uur maakt een kunstenaar in metrostation Rogier een originele creatie met materiaal dat verband houdt met het openbaar vervoer en dat ter beschikking wordt gesteld door de MIVB.

De avant-première van Art Truc Troc & Design vindt plaats in metrostation Rogier (gang richting City 2) op donderdag 28 januari van 8 tot 18 uur. De “live” creatie van street art vindt plaats van 8.30 tot 10 uur in het station.

De tentoonstelling vindt plaats in BOZAR in Brussel op 5, 6 en 7 februari. Op vertoon van de MOBIB-kaart genieten de bezoekers van een korting van 1 euro op de toegangsprijs.

Meer informatie: www.tructroc.be

Praktische info voor de pers:

Indien u op donderdag 28 januari tussen 8 en 18 uur een interview wil met iemand van de MIVB naar aanleiding van deze avant-première, gelieve vooraf contact op te nemen met An Van hamme (vanhammea@mivb.irisnet.be - 02 515 20 56 – 0477 627 373).

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel