Boerenbetoging: Schuman gesloten en hinder verwacht op het MIVB-net

Duizenden Belgische en Europese boeren worden maandag 7 september verwacht in het centrum van Brussel. Deze samenkomst zal een impact hebben op verschillende MIVB-lijnen en metrostation Schuman blijft de hele dag afgesloten.

Er zijn voor maandag twee gelijklopende acties van landbouwers aangekondigd. Een groep komt onmiddellijk samen aan de kant van het Schumanplein en een tweede groep aan het Noordstation om vervolgens het Schumanplein te bereiken. Beide groepen komen samen rond 11 uur aan Schuman. De ontbinding van de manifestatie is niet voorzien voor 18 uur.

Station Schuman dicht

Op vraag van de politie blijft metrostation Schuman maandag de hele dag gesloten. De metro’s zullen door het station rijden maar er niet stoppen. De reizigers die naar de Europese wijk willen moeten afstappen in Maalbeek of Merode.

Verschillende lijnen omgelegd

De bijeenkomst van de boeren in het centrum van Brussel heeft een gevolg voor 19 buslijnen (12, 14,  21, 22, 27, 29, 36, 47, 57, 58, 60, 61, 63, 64, 65, 66, 79, 80 en 88) en twee tramlijnen (92 en 93) die ofwel langs Schuman komen of die de reisweg van de manifestatie doorkruisen. Deze lijnen worden tijdelijk omgelegd of beperkt tijdens de manifestatie en verschillende haltes worden daardoor niet bediend. Zolang de Europese wijk bereikbaar blijft verzorgen buslijnen 12, 21, 22, 36, 60 en 79 de aansluiting met metrostation Maalbeek in plaats van Schuman.

Andere bus- en tramlijnen kunnen maandag eveneens hinder ondervinden langs het traject dat wordt gebruikt door de boeren om de Europese wijk te bereiken en opnieuw te verlaten.

Reizigersinformatie in reële tijd

De MIVB informeert haar reizigers over de evolutie van de situatie op haar website (www.mivb.be) en via de sociale media (Facebook: facebook.com/mijnmivb en Twitter: @stibmivb).

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel