Bright Festival verlicht Brussel en MIVB-tram

Van 16 tot 19 februari keert het Bright Festival of Lights terug naar Brussel. Voor deze gelegenheid zal de MIVB ook de straten van de hoofdstad doen schitteren met een tram op de lijnen 92 en 93 die aan de binnenkant verlicht is. De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij verhoogt ook de frequentie van twee buslijnen om de verplaatsingen van nieuwsgierigen te vergemakkelijken.

Dit jaar vindt het Bright Festival plaats in drie wijken van de hoofdstad: de Koninklijke wijk, de Europese wijk en de Lehon-wijk in Schaarbeek. Van donderdag 16 tot en met zondag 19 februari biedt het festival van 19 tot 23 uur drie routes met meer dan twintig originele kunstinstallaties. Art Nouveau staat in de schijnwerpers en verschillende musea bieden een programma aan ter aanvulling van deze vier avonden.

De MIVB verlicht Brussel…

Het festival is niet het enige dat Brussel verlicht. Tijdens de vier dagen van het festival rijdt de hele dag een tram met verlichting binnenin, speciaal verlicht in de kleuren van het lichtfestival. De tram rijdt op de lijnen 92 en 93, die verschillende locaties langs de festivalroute bedient. Dit is een geweldige manier om in de stemming te komen op weg naar het Bright Festival.

… en vervoert nieuwsgierigen

Het is heel eenvoudig om van de ene route naar de andere te gaan. De 4 metrolijnen, 5 van de tramlijnen en 16 buslijnen brengen nieuwsgierigen makkelijk naar de verschillende lichtparcours.

Om de doorgang tussen het parcours in de Europese wijk en Schaarbeek te vergemakkelijken, worden de buslijnen 56 en 59 versterkt.

Alle praktische informatie over de routes en versterkingen is beschikbaar op de website van de MIVB (www.mivb.brussels) en op de website van het festival: www.visit.brussels/nl/bezoekers/agenda/bright-festival

 

 

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 54 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel