Brussel ontvangt wedstrijd beste trambestuurder van Europa

Brussel ontvangt zaterdag 4 mei het Europees kampioenschap beste trambestuurder. Ploegen van trambestuurders en trambestuursters uit 25 verschillende steden nemen het tegen elkaar op in een wedstrijd langs de Koningsstraat, die gratis toegankelijk is voor het grote publiek.

Het achtste Europees kampioenschap beste trambestuurder vindt dit jaar plaats op zaterdag 4 mei in Brussel. Het is de eerste keer dat de hoofdstad van België deze wedstrijd ontvangt en dat de MIVB dit organiseert.

Gemengde ploegen van trambestuurders uit 25 Europese steden en 21 landen strijden mee voor de eer tijdens verschillende proeven op een parcours langs de Koningsstraat, ter hoogte van het Warandepark en dit van 10 tot 17 uur.

De wedstrijd is toegankelijk voor het publiek en voor de pers, die de verschillende proeven kunnen bijwonen.

Alle informatie en het programma zijn beschikbaar op de websites: www.mivb.brussels, www.fetedeliris.brussels en www.tramem.eu

 

Praktische informatie:

Datum: zaterdag 4 mei 2019

Tijdstip: van 10 tot 17 uur

9 uur     Verkenning van het parcours

10 uur   Voorstelling van de ploegen

10.15 uur Openingsceremonie

11 uur   Start van de eerste competitieronde

13 uur   Einde van de eerste ronde

14 uur   Start van de tweede ronde

16 uur   Einde van de tweede ronde

17 uur   Ceremonie van de prijsuitreiking in aanwezigheid van minister-president, Rudi Vervoort, van Brusselse minister van Mobiliteit, Pascal Smet en van burgemeester Philippe Close.

Plaats: Koningsstraat (ter hoogte van het Warandepark)

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel