Skip to Content

Brussels City of Stories palmt het MIVB-net in op 4 juni

Voor de tweede editie nodigt het festival “Brussels City of Stories: Connections” liefhebbers van mooie verhalen uit op het MIVB-net. Net als de verhalen verbindt ook het openbaar vervoer mensen en plaatsen. En in het bijzonder op zaterdag 4 juni. Op het programma: verhalen, tentoonstellingen, poëtische performances en heel wat andere activiteiten in 5 stations en errond.

Tijdens een ritje met de metro of bij het wachten op bus of tram kruisen verhalen elkaar bij een ontmoeting. Sommige van die interacties vallen ons op, al dan niet op een positieve manier. Het worden verhalen die ons aan het lachen brengen, die ons bewust maken van een werkelijkheid of ons even bij iets doen stilstaan, ons doen dromen,… “Brussels City of Stories: Connections” brengt in samenwerking met verschillende andere verenigingen deze verhalen samen en laat die ontdekken op zaterdag 4 juni in de stations Rogier, De Brouckère, Beurs, Centraal Station en Park tussen 11 en 16.30 uur via lezingen, pop-uptentoonstellingen en verrassende of poëtische performances. Dé gelegenheid om de mobiliteit opnieuw “te betoveren” en het MIVB-net op een andere manier te ontdekken.

Het festival werkte samen met een twintigtal verenigingen uit de sociaal-culturele sector van verschillende gemeenten om grappige, gekke of ontroerende verhalen te verzamelen die verband houden met het Brusselse openbaar vervoer, "plaatsen waar duizenden mensen, en dus verhalen, elkaar soms tegenkomen tijdens een rit", leggen de organisatoren van het festival uit.

Sommige verhalen reizen de hele dag door verschillende stations. In de stations Rogier, Beurs en Centraal Station begeleiden acteurs en actrices de reizigers op hun ritje door hen een origineel verhaal voor te lezen over het thema van het openbaar vervoer, speciaal geschreven door de Belgische schrijvers Astrid Haerens, Olivier el Khoury en Sophie d'Aubreby.

Een poëtisch werk gemaakt van collages van teksten is te zien in het station Rogier, De Brouckère en Beurs.

Afhankelijk van de locatie kunnen reizigers in deze vijf stations terecht voor tentoonstellingen van collages, tekeningen en teksten, een documentaire "Voies/Sporen" van de vzw Diogenes, begeleide wandelingen, een tekenatelier, een performance van het Colectivo Ultimatum, een denkbeeldige metrokaart gemaakt door kinderen, enz.

Zaterdagnamiddag 4 juni vinden in het Warandepark ook verschillende activiteiten plaats. Het festival wordt afgesloten in de Vaux-Hall in het park.

Voor sommige activiteiten moet vooraf worden ingeschreven. Informatie en het programma van alle activiteiten zijn te vinden op de website https://www.cityofstories.brussels/

Story image

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 17 tramlijnen, 55 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel