Brussels Summer Festival: metro rijdt langer voor concerten Paleizenplein

Rock, hip-hop, jazz, world music… Brussel zal bewegen op de muziek van talloze artiesten die zich begin augustus op de podia van het Brussels Summer Festival uitleven. De MIVB  brengt Brussel ook in beweging en verlaat de doorkomsturen van de laatste metro’s voor de concerten op het Paleizenplein van 12 tot en met 15 augustus.

De 16de editie van het Brussels Summer Festival (BSF) palmt Brussel in van 6 tot en met 15 augustus. Gedurende tien dagen zullen zich 85 artiesten, onder wie 44 Belgische, uitleven op de vier podia in de hoofdstad. Het gaat om plaatsen (de Madeleinezaal, het Paleizenplein, Kunstberg, Museumplein) die allemaal makkelijk bereikbaar zijn met het openbaar vervoer (metro, tram, bus).

Zorgeloos naar huis

De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij verlengt de doorkomsttijden van de laatste metro’s in de stations Park en Troon in beide richtingen om de avondlijke festivalgangers van aan het Paleizenplein zorgeloos naar huis te brengen. De muziekliefhebbers kunnen uiteraard ook op vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus rekenen op het Noctis-nachtbussennetwerk.

Enkele lokale omleggingen

Enkele buslijnen (27, 38, 71, 86, 95) die normaal gezien langs het Paleizenplein en de Kunstberg rijden worden lokaal omgelegd tijdens het festival. Alle haltes worden daarbij nog altijd bediend. Ook Noctislijn N11 maakt tijdens de nacht van 11 en 12 augustus een ommetje.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel