RECHTZETTING station Demey open, Ossegem gesloten - Brusselse metro opent 12 bijkomende stations vanaf maandag 11 april

Stations open van 7 tot 21 uur

RECHTZETTING: station Demey is vanaf morgen wel open, Ossegem niet. Hieronder de correcte versie van het persbericht:

De MIVB opent maandag 11 april 51 van de 69 metro- en premetrostations, zodat de metro op 75 procent van zijn capaciteit zal rijden. De metro zal rijden van 7 tot 21 uur, terwijl de premetro van begin tot einde van de dienst uitgebaat wordt. Leger en politie worden ingezet om de veiligheid van reizigers en personeel op het net te garanderen.

De autoriteiten geven de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB de toestemming om 12 bijkomende metro- en premetrostations te openen vanaf maandag 11 april. Het gaat om de volgende stations:
 

Voor metrolijnen 1 en 5 : Zwarte Vijvers, Sint-Katelijne, Park en Demey.

Voor metrolijnen 2 en 6: Heizel, IJzer, Naamsepoort, Munthof en Clemenceau. 

Voor de noord-zuidverbinding (tramlijnen 3 en 4) : Lemonnier, Anneessens en Beurs.

 

18 stations blijven voorlopig gesloten.  De metro’s en trams rijden er door, maar stoppen niet. Het gaat om de volgende stations:

Voor metrolijnen 1 en 5:  Eddy Merckx, Het Rad, Veeweide, Aumale, Maalbeek Thieffry, Hankar, Beaulieu, Joséphine-Charlotte, Gribaumont en Vandervelde. 

Voor metrolijnen 2 en 6: Delacroix, Pannenhuis, Ossegem en Houba Brugmann.  

Voor de noord-zuidverbinding (tramlijnen 3 en 4): Sint-Gillisvoorplein 

Voor tramlijn 7: Boileau en Georges Henri.

 

Alle andere stations zijn open. Opgelet: er zijn slechts 1 of 2 toegangen open per station. 

Het metroverkeer mag nu rijden tussen 7 en 21 uur. De premetro rijdt van begin tot einde dienst. De versterking van leger en politie voor de beveiliging van het openbaar vervoer werd uitgebreid.

Het bovengrondse net van de MIVB – de bussen en de trams - verloopt al sinds 23 maart zo goed als normaal. Sinds 7 april rijden ook lijnen 12 en 21 opnieuw naar de luchthaven.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel