Brusselse metro speelt zaterdag Eurovision-muziek

Donderdag 11 mei 2017 — Abba, Lordi, France Gall en uiteraard Sandra Kim. Zaterdag worden de metroreizigers vervoerd op de deuntjes van de succesnummers van Eurovision. De MIVB speelt een speciale playlist om België te ondersteunen tijdens de finale van de wedstrijd.

De Belgische inzending, Blanche, kwalificeerde zich voor de finale van de 62ste Eurovision-wedstrijd, zaterdag 13 mei in Kiev, Oekraïne. Ze verdedigt er ons landje met het nummer «City Lights».

Voor die gelegenheid speelt de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij zaterdag de hele dag een selectie Eurovision-nummers in alle (pre)metrostations. Reizigers kunnen die dag dus onder andere luisteren naar «Waterloo» (Abba), «Rise Like a Phoenix » (Conchita Wurst), «Hard-Rock Hallelujah» (Lordi), «Ne partez pas sans moi» (Céline Dion), «Je t’adore» (Kate Ryan) en «Rhythm Inside» (Loïc Nottet).

Muziek maakt deel uit van een aangename reiservaring. Daarom is er elke dag muziek te horen in de Brusselse metrostations. De programmatie wordt geregeld aangepast aan bepaalde evenementen, zoals kerst, Valentijn, maar ook aan wedstrijden (Eurovison) of het verschijnen van albums (Ozark Henry, Julien Doré, Madonna, …) of films (Star Wars).