Skip to Content

Bus 90: nieuwe tijdelijke lijn voor Anderlecht

Vanaf 10 januari ziet een nieuwe buslijn het daglicht in Anderlecht: lijn 90. Met deze tijdelijke lijn verbetert de mobiliteit in de wijk van het Schoonheidsplein terwijl de lijnen 49 en 89 worden omgelegd. Door het openbaarvervoersaanbod in de wijk te verbeteren, beantwoordt de MIVB aan de behoeften van de regelmatige gebruikers van die lijnen en van de buurtbewoners.

Door de werf die momenteel bezig is in de Wayezstraat moeten verschillende buslijnen in Anderlecht omrijden. Bovendien vereist de indienstname van gelede bussen op de drukke lijnen 49 en 89 plaatselijke aanpassingen om de doorgang van deze langere bussen mogelijk te maken. Door deze werkzaamheden kunnen de inwoners van de Schoonheidswijk niet langer een beroep doen op de bussen 49 en 89 om zich te verplaatsen. Om ervoor te zorgen dat de bewoners toch over een efficiënte openbaarvervoersdienst kunnen beschikken, stelt de MIVB tijdens de duur van deze omleidingen een nieuwe buslijn in dienst.

Een bijkomende reisweg

De nieuwe lijn 90 verbindt het metrostation Jacques Brel met het Peterbospark, via het Schoonheidsplein. Vanaf Jacques Brel zullen de bussen de haltes Aumale, Broeren, Schoonheid, Jakob Smits (Obusstraat), Henri Rey, Paulsen en Peterbos met elkaar verbinden. Komende van Peterbos rijden de bussen tussen de haltes Paulsen, Jakob Smits (Prins van Luik), Schoonheid, Broeren, Aumale en tenslotte Jacques Brel. Van maandag tot zaterdag rijdt de lijn overdag om de 12 minuten en 's avonds om de 20 minuten. Op zondag rijden de bussen overdag om de 15 minuten en 's avonds om de 20 minuten.

Een aanbod dat voortdurend evolueert

De werf in de Wayezstraat duurt tot de zomer van 2022. De werken waren nodig omdat de installaties onder de rijweg (water, elektriciteit, enz.) in slechte staat verkeerden en de tramsporen moesten worden vervangen. De gemeente Anderlecht, het Gewest en de MIVB grepen deze gelegenheid aan om deze verkeersader volledig te herdenken en het openbaar vervoer te verbeteren, dankzij verbeteringen die zowel de snelheid als de regelmaat zullen verhogen. Ook de uitbreiding van de capaciteit van de buslijnen 49 en 89 was een essentiële maatregel. Daarom rijden er nu gelede bussen, die groter zijn dan gewone bussen, op deze trajecten. Vele gebruikers van deze bijzonder drukke lijnen waren daarvoor vragende partij. De maatregel maakt deel uit van het busplan.

Meer informatie over lijn 90, de reisweg en dienstregeling:

www.mivb.brussels

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 54 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel