Skip to Content

Coldplay neemt muziekprogrammatie MIVB over

Versterkt vervoersaanbod op concertdagen

De Britse groep Coldplay treedt binnen enkele dagen op in het Koning Boudewijnstadion. Voor die gelegenheid laat de MIVB het nieuwe album van de groep horen op de concertdagen in de metrostations. De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij versterkt eveneens haar vervoersaanbod naar en van het stadion.

Het Koning Boudewijnstadion zal binnenkort vibreren op het ritme van de pop-rockmuziek van Coldplay. De Britse band zal het stadion op 5, 6, 8 en 9 augustus overnemen voor vier uitzonderlijke concerten. De MIVB sluit zich opnieuw aan bij de grote evenementen die Brussel doen bruisen.

Muziek in de stations

De MIVB zal het nieuwe album van de band laten horen op concertdagen in haar metrostations. Reizigers en fans van de band zullen tussen 16 en 20 uur kunnen luisteren naar een playlist van de nieuwste Coldplay-nummers. Ook na hun optreden in het Koning Boudewijnstadion zal hun muziek in de stations te horen zijn.

Chris Martin richt zich tot de reizigers

Reizigers zullen ook verrast worden door een speciaal opgenomen boodschap van de leadzanger van Coldplay. Chris Martin spreekt zijn fans rechtstreeks toe en bedankt hen dat ze het openbaar vervoer gebruiken om het concert bij te wonen. Deze exclusieve boodschap wordt tweemaal per uur uitgezonden in de metrostations op de concertdagen en dit tussen 16 en 20 uur.

Naar het concert met de MIVB

Iedereen met een concertticket ontving een Event Pass-code. Met deze code kan de concertganger bij een GO-ticketautomaat een gratis heen-en-terugticket afhalen voor het MIVB-net, geldig op de dag van het concert. Het personeel van de MIVB zal in het Zuidstation aanwezig zijn om informatie te verstrekken en toeschouwers te helpen die hun heen-en-terugticket willen afhalen.

Een versterkt aanbod

Op alle vier concertdagen worden tienduizenden toeschouwers verwacht in het Koning Boudewijnstadion, dat vlot bereikbaar is met het openbaar vervoer.

Om de verwachte toestroom van reizigers op te vangen en de fans in staat te stellen het concert gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken, stelt de MIVB in samenwerking met de politie en de organisatoren opnieuw haar maatregelen voor grote evenementen op de Heizel in.

Metrolijn 2 wordt verlengd tot Koning Boudewijn (volgens het traject van metrolijn 6) van 17 tot 00.30 uur. Tot 00.30 uur zal er elke 5 minuten een metro rijden op de twee lijnen. De metrolijnen 1 en 5 zullen tussen 23 uur en het einde van de dienst ook worden versterkt in de richting van het stadscentrum, met een metro om de tien minuten.

Extra metro's en trams zullen ook beschikbaar zijn om in te zetten in real time, indien nodig.

Ook op het terrein, rond het stadion en in de stations zal personeel van de MIVB aanwezig zijn om toeschouwers die met het openbaar vervoer naar het stadion komen en na het concert met het openbaar vervoer vertrekken, wegwijs te maken en te begeleiden.

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 55 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel