De Brusselse metro blaast 40 kaarsjes uit

16/9 om 12.30 uur: Voorstelling van de verschillende activiteiten van Wunderground

Binnenkort is het 40 jaar geleden dat de Brusselaars hun metro inwijdden. Een gebeurtenis die een revolutie betekende voor het openbaar vervoer in Brussel. Die veertigste verjaardag gaat niet onopgemerkt voorbij. Er staan vanaf volgende week tal van activiteiten gepland in 15 metrostations onder de titel Wunderground, die deze verjaardag opluisteren en waar de reizigers volop van kunnen meegenieten: kunst, tentoonstelling, street art, dans,…

Minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Pascal Smet, directeur-generaal van Brussel Mobiliteit, Jean-Paul Gailly, voorzitter van de raad van bestuur van de MIVB, Thomas Ryckalts en CEO van de MIVB, Brieuc de Meeûs, nodigen u uit op het lanceringsmoment van de feestelijkheden rond deze veertigste  verjaardag, op vrijdag 16 september om 12.30 uur, in metrostation Rogier.  Zij geven tijdens de persconferentie tekst en uitleg over het feestprogramma  overlopen de grote lijnen van de geschiedenis van de metro en belichten de toekomstplannen.

De Belgische artiest Nairone zal aansluitend op de persconferentie live een kunstwerk maken in metrostation Rogier en jazzsaxofonist Steve Houben zal het stuk interpreteren dat Toots Thielemans componeerde voor de inwijding van de metro op 20 september 1976. En uiteraard ontbreekt ook de verjaardagstaart niet. Verschillende mensen die de metro van Brussel gemaakt hebben tot wat hij nu is, zullen eveneens aanwezig zijn.

Aansluitend bij de persconferentie is er een receptie.

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen: an.vanhamme@mivb.brussels of 02-515.20.56.

Datum: 16 september 2016, 12.30 uur

Plaats: Metrostation Rogier, lokettenzaal, tegenover Starbucks

Openbaar vervoer: metro 2/6 - tram 3, 4, 25, 55 – bus 58, 61

Contacteer ons
Inge Paemen Woordvoerster, Brussel Mobiliteit
Lore Vandoorne Woordvoerster, Kabinet Pascal Smet
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel