De MIVB brengt de fans met gepaste muziek naar het concert van P!nk

Op 14 juli geeft de zangeres P!nk een concert in Brussel. De fans kunnen rekenen op het versterkt aanbod van de MIVB om hen naar het Koning Boudewijnstadion te brengen. En ze worden al in de stemming gebracht met de grootste hits van deze artieste die in de stations weerklinken op de dag van het concert.

P!nk doet het Koning Boudewijnstadion aan op 14 juli in het kader van haar ″Summer Carnival″. De MIVB draagt haar steentje bij aan dit event waarop je duizenden fans van de Amerikaanse zangeres kan zien dansen en zingen.

Een versterkt aanbod

Het Koning Boudewijnstadion is zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer: per metro (lijn 6), tram (lijnen 3, 7, 9, 19, 51, 62 en 93) en bus (lijn 83).

Er worden bijna 60.000 toeschouwers verwacht voor het concert. Om iedereen vlot naar het Koning Boudewijnstadion te kunnen brengen en even vlot terug te laten keren na het optreden versterkt en wijzigt de MIVB haar aanbod op verschillende lijnen.

Metrolijn 2 (Simonis – Elisabeth) wordt verlengd tot Koning Boudewijn vanaf 17 uur tot het einde van de dienst. Zo wordt de frequentie van en naar het stadion opgedreven tot één metro per 5 minuten. Voor tramlijn 7 wordt de frequentie opgetrokken tot één tram per 7,5 minuut.

Er staan ook extra metro’s, trams en bussen klaar om meteen te worden ingezet op metrolijnen 2/6 en 1/5, en op tramlijn 9.

Het event heeft ook een impact op tramlijn 9, die eindigt aan halte Stadion, en op buslijn 83, die wordt omgeleid tussen Tircher en Esplanade.

Het metrostation Koning Boudewijn is gesloten vanaf 22 uur, om veiligheidsredenen. Om de uitgaande stroom na het concert goed te verdelen wordt de toeschouwers verzocht om zich naar de stations Heizel en Houba-Brugmann te begeven om de Heizel te verlaten. ​

Er zijn vanaf 14 uur MIVB-agenten aanwezig in de stations rond het stadion om de reizigers te informeren en begeleiden voor en na het concert. Na het concert zijn ook in station Beekkant MIVB-agenten aanwezig.

Er is ook MIVB-personeel in het Zuidstation om de reizigers te informeren en om hen te helpen bij het verkrijgen van hun MIVB-vervoerbewijs met hun Event Pass-code.

De Event Pass vereenvoudigt de verplaatsingen

Alle houders van een concertticket ontvangen een Event Pass-code per mail. Daarmee kunnen ze aan de GO-automaten een heen- en terugticket verkrijgen voor het MIVB-net, dat geldig is op de dag van het concert. ​

In de stemming op weg naar het concert

De MIVB draait een playlist met verschillende nummers van de zangeres in de stations tussen 15 en 19 uur en van 23 uur tot einde dienst. Zo raken de fans al in de stemming nog voor ze aan het stadion komen en kunnen ze nog nagenieten op de terugreis met P!nk op de achtergrond. En zij die geen felbegeerd ticket te pakken hebben gekregen, kunnen op die manier toch genieten van de grootste hits van deze artieste tijdens hun traject op het MIVB-net.

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 54 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel