Skip to Content

De MIVB brengt hulde aan Annie Cordy met liedjes in de metrostations

Uit eerbetoon aan de in Brussel geboren Franstalige zangeres Annie Cordy, laat de MIVB morgen, zaterdag 12 september, liedjes van haar horen in de metrostations. De MIVB bracht eerder al op dezelfde manier hulde aan andere overleden artiesten.

De uitvaartplechtigheid van de afgelopen week overleden artieste vindt morgen, zaterdag 12 september, plaats in Cannes.

De MIVB laat de hele dag van 8 tot 20 uur een selectie nummers van haar horen in de metrostations.

Annie Cordy is onder meer bekend van de liefjes «Tata Yoyo», «La bonne du Curé» en «Cho Ka Ka O». Ze speelde eveneens toneel en was te zien in verschillende films. Cordy werd in Brussel geboren op 16 juni 1928 en overleed op vrijdag 4 september in het zuiden van Frankrijk op de leeftijd van 92 jaar.

Eerbetoon aan zangers

Het is niet de eerste keer dat de MIVB haar playlist in de metro aanpast uit eerbetoon aan overleden artiesten. Zo werd de programmatie aangepast naar aanleiding van het overlijden van Toots Thielemans, Prince, David Bowie, Luc De Vos van Gorki en voor Johnny Halliday.

Evenementen en releases van albums

De MIVB past haar playlist niet alleen aan na het overlijden van bekende artiesten, maar ook voor aangenamere evenementen, en de releases van albums of films: Sint-Valentijn, kerst, Eurovision, de filmmuziek van Star Wars en ook de muziek van onder andere Ozark Henry, Kings of Leon en Madonna mochten de gebruikers van het openbaar vervoer in Brussel al op hun reis vergezellen.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 17 tramlijnen, 53 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2020 244,2 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel