De MIVB brengt je gratis naar de 9de Museum Night Fever

De negende editie van de Museum Night Fever laat nieuwsgierigen 24 musea ontdekken onder een ander “daglicht” op zaterdagavond en –nacht 5 maart. De MIVB biedt voor de gelegenheid gratis pendelbussen aan die de verschillende deelnemende musea met elkaar verbinden.

Museum Night Fever is de jaarlijkse nacht van de Brusselse musea en vindt dit jaar al voor de negende keer plaats. Op zaterdag 5 maart zwaaien liefst 24 musea hun deuren open voor het publiek van 19 uur ’s avonds tot 1 uur ’s morgens. Drie musea nemen voor de eerste keer deel: het splinternieuwe Train World, het Belgisch museum van de Vrijmetselarij en het Fin-de-Siècle Museum. Ze bieden een programma aan op maat van dit evenement. De nacht wordt afgesloten met een grootse “after party” vanaf middernacht in Bloody Louis, in de Louizagalerij.

Pendelbussen en gratis Noctis

De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB verbindt zich opnieuw aan dit evenement. Gratis pendelbussen zorgen voor een permanente verbinding tussen de verschillende deelnemende musea. De sfeer wordt overigens doorgetrokken in deze pendelbussen, met onverwachte performances en akoestische concerten.

De pendelbussen verbinden de verschillende musea tussen 19 en 1 uur. De eerste bussen vertrekken om 19 uur van het Koningsplein, het Jubelpark en Wiels. De laatste vertrekken zijn voorzien om 1 uur. De pendelbussen rijden om de tien minuten op drie verschillende trajecten. Tussen 1 en 2 uur brengt een pendelbus de feestvierders eveneens naar de after-party, komende van het Koningsplein.

Wie een Museum Night Fever-pass heeft, kan niet alleen gebruikmaken van de gratis pendelbussen maar ook van de gratis Noctis-nachtbussen.

Een gedetailleerd programma en alle informatie over de pendelbussen is beschikbaar op de website www.museumnightfever.be en www.mivb.be

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel