De MIVB brengt jou naar The Weeknd: versterking van het MIVB-net tijdens concerten in het Koning Boudewijnstadion

Fans van The Weeknd moeten volgende week in Brussel zijn, want de beroemde Canadese zanger treedt op 11 en 12 juli op in het Koning Boudewijnstadion. Dit langverwachte concert belooft een onvergetelijke ervaring te worden. Voor de gelegenheid speelt de MIVB de nummers van The Weeknd in haar stations en wordt het vervoersaanbod van en naar het stadion uitgebreid.

 

Het Koning Boudewijnstadion verwelkomt binnenkort internationale ster The Weeknd. Op dinsdag 11 en woensdag 12 juli brengt de Canadese artiest er zijn grootste hits. De MIVB werkt opnieuw mee aan het muzikaal evenement dat Brussel ongetwijfeld zal doen bewegen!

Versterkt aanbod

Op 11 en 12 juli worden duizenden toeschouwers verwacht in het Koning Boudewijnstadion. Om hun verplaatsing ​ te vergemakkelijken, versterkt de MIVB haar diensten.

Metrolijn 2 wordt verlengd naar Koning Boudewijn, zodat er om de 5 minuten een metro richting het stadion rijdt. Zes metrotreinen zullen stand-by staan om extra ritten aan te bieden (op lijnen 1/5 en 2/6 indien nodig). Voor een snelle toegang tot het stadion adviseert de MIVB reizigers met gele, grijze (zitplaatsen) en rode tickets om uit te stappen in het station Houba-Brugmann. Reizigers met blauwe en groene tickets worden aangeraden af te stappen in het station Heizel. Het station Koning Boudewijn wordt om 21 uur gesloten.

Er staan ook vijf extra trams als reserve op de lijnen 3, 7, 9, 51 en 93, klaar om – als dat nodig is – op het net te worden ingezet. Niet te vergeten: er lopen op dit moment nog werken op lijn 7.

Buslijn 83 wordt in beide richtingen omgeleid tussen de haltes Esplanade en Tircher via de Romeinsesteenweg.

Veel toeschouwers zullen met de trein naar het Zuidstation komen. Er zal daarom personeel van de MIVB aanwezig zijn in de buurt van de ticketautomaten in het Zuidstation om de toeschouwers die van en naar het stadion komen, te begeleiden.

Makkelijk op weg met de EventPass

De concertbezoekers krijgen via mail een Eventpass toegestuurd. Een EventPass is een 9-cijferige code die in de vorm van een QR-code op het concertticket staat. Met deze code verkrijg je een MIVB-ticket bij de GO-ticketautomaten, goed voor een heen- en terugrit, geldig op de dag van het concert.

Muziek in de metro

Om het feest compleet te maken, zal de MIVB in haar stations (van 15 tot 19 uur en van 23 tot 1 uur) nummers van The Weeknd afspelen. Hiermee creëert de vervoersmaatschappij een unieke sfeer voor de reizigers en fans tijdens de concertdagen.

 

Story image
Story image

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 54 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel