De MIVB dimt de lichten in 45 stations tijdens Earth Hour 2019

De MIVB dimt komende zaterdagavond 30 maart de verlichting gedurende 1 uur in 45 (pre)metrostations. De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij steunt op die manier de Earth Hour-actie, die de bevolking wil sensibiliseren rond klimaatverandering.

Bovenop almaar performanter openbaar vervoer om mensen aan te zetten de bus, tram en metro te nemen (zoals nieuwe lijnen, versterking van de frequenties, nieuwe voertuigen), voert de MIVB al enkele jaren verschillende acties ten voordele van het leefmilieu: metro’s en trams die op elektriciteit rijden, de recuperatie van remenergie van de metro’s,… Zonder daarbij de recente bestellingen van nieuwe hybride en volledig elektrische bussen te vergeten, die toelaten een almaar «groenere» busvloot ter beschikking te stellen van de reizigers.

Earth Hour 2019: de MIVB neemt deel

De Earth Hour-actie is een initiatief van het Wereldnatuurfonds (World Wildlife Fund – WWF). Het WWF roept sinds 2007 op om de aarde een uurtje in het donker te zetten en zo symbolisch mee te strijden tegen de klimaatopwarming en de nadruk te leggen op milieubehoud. Duizenden steden en openbare besturen, ondernemingen en burgers nemen wereldwijd deel.

De actie 2019 vindt komende zaterdag 30 maart plaats van 20.30 tot 21.30 uur. Tijdens dat uurtje wordt iedereen gevraagd de lichten te doven, ook bedrijven en openbare besturen.

Om veiligheidsredenen kan de MIVB de lichten niet volledig uitschakelen in haar stations. Toch neemt de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij deel, zoals ze dat al doet sinds 2009, door op Earth Hour de lichtsterkte van 45 van de 69 (pre)metrostations te verminderen tussen 20.30 en 21.30 uur.

Met deze actie betuigt de MIVB eens te meer haar steun aan het leefmilieu. Bovendien bespaart de vervoersmaatschappij hier ongeveer 1.180 KWh mee, wat overeenstemt met het verbruik van een doorsnee Brussels huishouden gedurende 2 tot 3 maanden.

 

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel