De MIVB dimt de lichten in de metrostations tijdens Earth Hour

Zaterdagavond 19 maart dimt de MIVB de lichten in 49 metrostations. De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij neemt zo deel aan de actie Earth Hour 2016, die sensibiliseert rond klimaatopwarming.

De MIVB zet zich sinds jaar en dag in ten voordele van het milieu: nieuwe, performantere en minder vervuilende, milieuvriendelijk rijgedrag, metro’s en trams die op elektriciteit rijden, recuperatie van de remenergie, de MIVB laat toe de verkeersopstoppingen in de stad te verminderen en de vervuiling die deze veroorzaakt, om iedereen een aangename stad te bieden om in te leven en te vertoeven.

En zoals ieder jaar sinds 2009 neemt de MIVB verbindt zich aan de Earth Hour-actie, opgezet door het WWF Australië in 2007. De gelegenheid bij uitstek voor de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij om nog meer de nadruk op de belangrijke rol die ze speelt om de CO2-uitstoot te verminderen.

Komende zaterdag 19 maart wordt de inwoners, overheid, steden en bedrijven gevraagd een uur lang de lichten te doven, van 20.30 tot 21.30 uur als symbolische actie in de strijd tegen de klimaatverandering.

De MIVB kan om veiligheidsredenen niet alle lichten doven in de stations, maar neemt toch deel aan deze actie door de verlichting in een heel deel van de metrostations te dimmen in 49 van de 69 metrostations. Hierdoor kan ongeveer 1.000 KWh worden bespaard, wat overeenstemt met 2 tot 3 maanden verbruik voor een gemiddeld Brussels gezin.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel