De MIVB is Top Employer 2018

De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij kreeg voor het vierde jaar op rij het Top Employer-certificaat. Organisaties die deze certifiëring in de wacht slepen bieden een kwaliteitsvolle werkomgeving aan, zetten zich in voor de ontwikkeling van talent op alle niveaus en verbeteren voortdurend het beheer van haar personeel. Het Top Employer-label biedt een voordeel voor de MIVB bij de zoektocht naar nieuw talent en bij de ontwikkeling van haar activiteiten.

Het Top Employer-certificaat is jaarlijks hernieuwbaar en wordt afgeleverd door het Top Employers Institute. Het onderscheidt wereldwijd de beste werkgevers.

Om het certificaat te behalen moeten de bedrijven zich onderwerpen aan een strenge onafhankelijke studie en beantwoorden aan strikte criteria. Volgende zaken worden geëvalueerd: de HR-processen en –strategie, elementen als de interne communicatie, de waarden en de manier waarop ze doorheen het bedrijf worden verspreid, net als de mechanismen die in werking worden gesteld om uitwisselingen tussen medewerkers mogelijk te maken.

De MIVB: Top  Employer 2015, 2016, 2017 en 2018

In 2018 kregen 64 ondernemingen het Top Employer-certificaat in België, waaronder de MIVB. De Brusselse vervoersmaatschappij mag dit label al voor het vierde jaar op rij opkleven.

Het beheer van talent, planning van de medewerkers, ontwikkeling van leiderschap, beheer van loopbanen en opvolging, loon, sociale voordelen, bedrijfscultuur, ontwikkeling van competenties, opleiding, aandacht voor het welzijn van medewerkers,…zijn voorbeelden van criteria die in de weegschaal liggen bij het Top Employers Institute.

«Dit jaar onderscheidde het Top Employers Institute de MIVB voor de uitstekende arbeidsvoorwaarden, die medewerkers toelaten opleidingen te volgen, te evolueren en zich zo te ontplooien in een gunstige werkomgeving”, aldus Steven Van Raemdonck, Deputy Country manager van het Top Employers Institute België.

«Deelnemen aan deze onderscheiding is zeer positief voor de onderneming», zegt Johan Claes, Employer Branding & Sourcing Manager bij de MIVB. “Er kruipt heel wat tijd in een audit van de werkomstandigheden en de processen op het vlak van human resources. Het is van belang dat deze almaar verbeteren, dat veranderingen worden bestendigd, en dat geijverd wordt voor een verdere verbetering van de diversiteit van de onderneming, almaar meer vrouwen worden aangeworven, uiteenlopende profielen aangetrokken,… Het vergt veel werk op het vlak van de bedrijfscultuur en de sensibilisering van de managers, op alle niveaus.”

De MIVB is tevreden met de erkenning, die de voortdurende inspanningen beloont voor de verbetering van de HR-processen op een moment dat de rekruteringsuitdaging voor nieuwe medewerkers meer dan ooit wordt verdergezet.

«Met meer dan 8.800 medewerkers en talloze lopende en toekomstige projecten ten voordele van de mobiliteit in de hoofdstad, positioneert de MIVB zich meer dan ooit als een werkgever waar je niet omheen kan in het Brusselse gewest. Dit certificaat beloont onze inspanningen op het vlak van personeelsbeleid om nieuwe medewerkers aan te trekken en hen degelijke werkomstandigheden aan te bieden”, aldus een trotse Brieuc de Meeûs, CEO van de MIVB.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel