De MIVB laat Brusselse wijken bewegen in een wedstrijd

Voor de lancering van haar nieuwe slogan "Beweeg Brussel" houdt de MIVB een wedstrijd om de Brusselaars te vragen hun wijk te vertegenwoordigen en te laten bewegen. Er zijn niet alleen prijzen te winnen, maar de wedstrijd toont ook hoe onlosmakelijk Brussel en de MIVB met elkaar verbonden zijn.

De wedstrijd "Breng je buurt in beweging" is een zoektocht naar QR-codes in zes Brusselse wijken. De bedoeling is dat iedereen trots is op zijn wijk en dat Brussel beweegt, zoals de nieuwe slogan van de MIVB luidt.

Een levensecht spel

De zes gekozen wijken zijn verspreid over het gehele grondgebied van het Brusselse gewest: Flagey, St-Gillis-Voorplein, het stadscentrum, Josaphat, Kanaal en Hoogte 100. Elke wijk wordt vertegenwoordigd door een uniek blazoen, ontworpen door de Brusselse graficus Krump. Het principe van het spel is eenvoudig: de deelnemers moeten hun aanwezigheid valideren in stations, aan haltes, op plaatsen of evenementen die specifiek zijn voor elke wijk. Dat gebeurt aan de hand van een QR-code, die ze scannen met hun smartphone. Elke wijk telt tien QR-codes. De deelnemers kunnen de MIVB-app gebruiken om hun zoektocht te vergemakkelijken en zich vooraf inschrijven op de website beweegbrussel.mivb.brussels

Prijzen in de kleuren van de wijk

Door zoveel mogelijk QR-codes te scannen, kun je bepaalde niveaus bereiken en vervolgens prijzen winnen: kleding in de kleuren van de wijken, bioscoopkaartjes, draadloze koptelefoons, een gastronomisch diner aan boord van de Tram Experience...

Wie in elke wijk alle QR-codes scant en registreert, wint de hoofdprijs: een opvouwbare elektrische fiets.

«Beweeg Brussel» 

Deze wedstrijd begeleidt de nieuwe MIVB-slogan “Beweeg Brussel”, die op 16 mei werd onthuld. De slogan vervangt “Samen, laten we Brussel bewegen”. “Beweeg Brussel” moet iedereen opnieuw bewust maken dat het openbaar vervoer paraat staat om zich in Brussel te verplaatsen om te winkelen, uit te gaan met vrienden, culturele evenementen, enz.

De campagne loopt op televisie, in de bioscoop en op social media om de nieuwe slogan bekend te maken. Er zijn ook affiches met informatie om deelname aan de wedstrijd aan te moedigen.

Meer info op www.mivb.brussels

 

 

 

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 55 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel