De MIVB lanceert een nieuw betaalsysteem met bankkaart

Uitnodiging voor de pers

De MIVB test sinds een paar maanden een nieuwe betaalwijze voor vervoerbewijzen, het EMV-systeem. Dankzij speciale valideringstoestellen die in stations en voertuigen geïnstalleerd zijn, kunnen reizigers direct hun vervoerbewijs betalen met hun bankkaart (debet of krediet), hun smartphone of smartwatch, uitgerust met de functie contactloos betalen, door die simpelweg tegen het valideringstoestel te houden.

Deze nieuwe manier van betalen is gemakkelijk en snel en werd ontwikkeld voor occasionele reizigers en toeristen. Vanaf 1 juli 2020 zal het systeem operationeel zijn.

De MIVB nodigt u uit om het EMV-systeem te komen ontdekken en een demo mee te maken in het station Montgomery, in aanwezigheid van de Brusselse minister van Mobiliteit, Elke Van den Brandt, en van de CEO van de MIVB, Brieuc de Meeûs.

Datum: woensdag 1 juli 2020

Tijdstip: 12u30

Plaats: station Montgomery (voor de toegangspoortjes metro)

 

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen bij An Van hamme : an.vanhamme@mivb.brussels of 0477/62.73.73. Opgelet, ter herinnering, het dragen van een masker is verplicht van zodra je in een station komt.

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 52 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2020 244,2 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel