De MIVB lanceert MaaS: de eerste multimodale app voor het grote publiek in België

Join the move! De Week van de mobiliteit 2023 wordt meer dan ooit multimodaal. De MIVB nodigt je uit om de nieuwe MaaS-app te ontdekken. Brussel Mobiliteit onthult het programma van de Week van de mobiliteit, die loopt van 16 tot 22 september en de nieuwe app in de schijnwerpers plaatst om het grote publiek er kennis mee te laten maken.

MaaS staat voor Mobility as a Service en is de integratie van verschillende vervoerswijzen, zowel openbare als privé, in één enkel digitaal mobiliteitsplatform. De app maakt de toegang tot de waaier van het mobiliteitsaanbod in Brussel zichtbaar (metro, tram, bus, fiets, step, taxi en deelauto’s). Doel is iedere gebruiker de best mogelijke gepersonaliseerde oplossing te bieden om zich efficiënter te kunnen verplaatsen en het gebruik van de privéwagen te verminderen.

De MIVB onthult haar MaaS-app tijdens een persconferentie waarbij je alles te weten komt over de naam en de huisstijl van de nieuwe app en de werking ervan. Je krijgt ook een demo.

Brussel Mobiliteit grijpt de gelegenheid aan om het programma van de Week van de mobiliteit 2023 voor te stellen, die van 16 tot 22 september loopt. De traditionele Autoloze zondag vindt dit jaar plaats op 17 september. Multimodaliteit zal centraal staan tijdens de Week van de mobiliteit. Het wordt de gelegenheid voor alle Brusselaars om de MaaS-app te ontdekken, via de « Mobility Hubs » of in de “Mobiliteitsdorpen” op Autoloze zondag.

Minister van Mobiliteit, Elke Van den Brandt, de CEO’s van de MIVB en Brussel Mobiliteit en alle mobiliteitspartners die in de app vertegenwoordigd zijn, nemen deel aan deze persconferentie en aan het officiële startschot van de eerste openbare MaaS in België.

 

Praktische informatie:

Wanneer: woensdag 6 september om 12 uur

Waar: Poelaertplein (op de esplanade vlakbij het reuzenrad)

Inschrijving: gelieve uw deelname te bevestigen bij ​ [email protected]

 

 

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 55 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel