De MIVB legt haar oor te luister bij haar klanten

De MIVB vraagt haar reizigers elk jaar in dezelfde periode om hun mening te geven over de kwaliteit van haar dienstverlening. Aan de hand van deze enquête wil de Brusselse vervoersmaatschappij de tevredenheid van haar klanten meten om hun noden beter te kennen en de dienstverlening aan hun verwachtingen aan te passen.

De Brusselse vervoersmaatschappij raadpleegt haar reizigers elk jaar om hun noden en verwachtingen beter te kennen en te bepalen wat ze op prijs stellen, welke wijzigingen ze eventueel zouden willen zien op het net, enz. Deze enquête stelt de MIVB vervolgens in staat haar diensten aan te passen om nog beter te kunnen beantwoorden aan de vraag van haar reizigers, die almaar talrijker worden.

De tevredenheidsenquête wordt op het getouw gezet door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in samenwerking met de MIVB en uitgevoerd door het onafhankelijk studiebureau Ipsos. Zowel regelmatige als occasionele reizigers worden gevraagd deze vragenlijst in te vullen. De enquête snijdt onder andere vragen aan over de doorkomstfrequenties, comfort, reizigersinformatie, aansluitingen,…

De vragenlijst is vanaf 26 oktober een maand online beschikbaar op de MIVB-website, www.mivb.be.

Hoe meer reizigers deelnemen aan de enquête, hoe beter de MIVB haar sterke en zwakke punten kan bepalen en de verwachtingen en noden van de klanten in kaart kan brengen.

Meer dan 10.000 respondenten in 2014

Vorig jaar gaven iets meer dan 10.000 klanten hun mening over de MIVB tussen eind oktober en begin december 2014, onder wie meer dan 7.700 via de website. Na drie jaar stagnering, steeg de algemene tevredenheid van de MIVB-reizigers in 2014 met een algemene tevredenheidsscore tot 6,8/10. De prioriteiten van de reizigers bleven onveranderd: comfort, gevolgd door aansluitingen en doorkomstfrequenties.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel