De MIVB neemt elektrische bussen in gebruik die op het net herladen

Persuitnodiging vrijdag 26 april

Vanaf 29 april zet de MIVB elektrische gelede bussen in op het openbaarvervoersnet . Om voldoende autonomie te garanderen zullen de voertuigen onmiddellijk op het net opladen terwijl de bussen in dienst zijn, dankzij een systeem met laadpalen. De MIVB nodigt uit om dit nieuwe 100% elektrische busmodel en het laadsysteem te komen ontdekken tijdens een demo op vrijdag 26 april om 13 uur.

De eerste elektrische gelede bussen van busbouwer Solaris worden ingezet op het MIVB-net vanaf 29 april op lijn 64.

Door de omvang van de voertuigen is er bovenop een nachtelijke laadbeurt in de remise ook een laadbeurt op het traject nodig om voldoende autonomie te garanderen. Nieuwe elektrische gelede bussen worden direct op het net geladen via het dak van het voertuig aan laadpalen die aan de eindpunten van de lijn staan.

De MIVB nodigt uit om deze nieuwe voertuigen en hun laadsysteem te ontdekken tijdens een demo op vrijdag 26 april om 13 uur vlakbij het eindpunt van lijn 64 aan de Naamsepoort (Marnixlaan), in aanwezigheid van de CEO van de MIVB, Brieuc de Meeûs, de voorzitter van de raad van bestuur van de MIVB, Thomas Ryckalts, en van de Brusselse minister van Mobiliteit, Pascal Smet.

 

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen bij An Van hamme: an.vanhamme@mivb.brussels , 0477-62.73.73.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel