De MIVB nodigt uit om de nieuwe lijn 37 te ontdekken

Uitnodiging voor de pers

Vanaf maandag 6 mei ziet een gloednieuwe buslijn het daglicht op het MIVB-net: lijn 37. Dat is één van de zes nieuwe lijnen die worden gecreëerd in het kader van het busplan. Lijn 37 biedt een nieuwe verbinding tussen het zuiden van Ukkel en station Albert in Vorst. De MIVB nodigt uit om de nieuwe lijn te ontdekken op maandag 6 mei 2019 om 9 uur in aanwezigheid van de minister van Mobiliteit Pascal Smet en de gemeentebesturen.

Het busplan zal het MIVB-busnet de komende maanden en jaren volledig hervormen. De doelstelling is meer plaatsen, meer frequenties aan te bieden én nieuwe verbindingen. De lancering van buslijn 37 maakt deel uit van de nieuwigheden. De lijn verbindt het station Albert in Vorst met het station van Linkebeek via belangrijke plaatsen in de gemeente Ukkel en verschillende grote scholen.

Lijn 37 wordt vanaf 6 mei in dienst gesteld. De CEO van de MIVB, Brieuc de Meeûs, en de voorzitter van de raad van bestuur, Thomas Ryckalts, nodigen uit om de nieuwe lijn 37 te ontdekken op maandag 6 mei, dag van de lancering van de lijn. Dat gebeurt in aanwezigheid van de minister van Mobiliteit, Pascal Smet en van de gemeentebesturen.

Praktische informatie:

Datum: maandag 6 mei

Tijdstip: 9 uur

Plaats van afspraak: halte Albert, uitgang premetrostation Albert, op de hoek van de Alsembergsesteenweg en de Besmelaan (rechtover Bar du Matin).

 

Gelieve uw komst te bevestigen bij An Van hamme: an.vanhamme@mivb.brussels  -  0477/62.73.73.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel