Skip to Content

De MIVB nodigt uit om de werf van station Albert te ontdekken, het toekomstig multimodaal knooppunt

Uitnodiging voor de pers

Over enkele jaren zal de nieuwe lijn 3 het station Albert verbinden met het toekomstige station Bordet, via de huidige premetro noord-zuidas. De komst van de metro zal het premetrostation Albert volledig veranderen. Het wordt een echt multimodaal knooppunt tussen de tram en de metro.

Met het oog op Open Wervendag nodigt de MIVB u op maandag 10 mei uit voor een werfbezoek voorbehouden aan de pers, in aanwezigheid van de CEO van de MIVB, Brieuc de Meeûs, en de Brusselse minister van Mobiliteit, Elke Van den Brandt.

U krijgt de gelegenheid om beelden te nemen van het station in aanbouw en meer te weten te komen over dit grootse project, dat de configuratie van het station Albert volledig zal veranderen.

 

Praktisch:

Datum: 10 mei 2021

Plaats: lokettenzaal

Tijdstip: Het bezoek start om 9 uur. Afhankelijk van het aantal ingeschreven journalisten kunnen twee afzonderlijke groepen worden gevormd om alle geldende gezondheidsmaatregelen in acht te nemen.

Inschrijving: de journalisten moeten verplicht inschrijven om aan dit bezoek deel te nemen. Inschrijven bij An Van hamme : An.Vanhamme@mivb.brussels – 0477/627373 en dit ten laatste op vrijdag 7 mei op de middag.

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 17 tramlijnen, 53 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2020 244,2 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel