Skip to Content

De MIVB nodigt uit om haar nieuwe metroremise Erasmus te ontdekken

Uitnodiging voor de pers - Woensdag 25 augustus, 11 uur

45 jaar na Delta en 14 jaar na Brel krijgt de MIVB een nieuwe metroremise. De ontwikkeling van het metronet van de MIVB en de komst van de nieuwe M7-metrostellen noodzaken een extra metroremise om de voertuigen te stallen en te onderhouden. Daarom bouwde de MIVB een gloednieuw metrodepot onder de Henri Simonetlaan, vlakbij het metrostation Erasmus.

De MIVB nodigt uit om op woensdag 25 augustus kennis te maken met deze nieuwe remise van 30.000 m², die onderdak kan bieden aan 23 en het onderhoud van 7 metrostellen. Het bezoek omvat onder meer de plaats waar de metrostellen worden gestald, de onderhoudsinstallaties (hefstand, mobiele bruggen, goederenlift voor 10 ton) en de metrowash. Alleen het administratief gebouw is bovengronds zichtbaar, de rest van de remise ligt ondergronds.

Het bezoek vindt plaats in aanwezigheid van minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt en van de CEO van de MIVB, Brieuc de Meeûs.

 

Praktisch:

Datum: woensdag 25 augustus 2021

Plaats: metroremise Erasmus –Henri Simonetlaan 3, Anderlecht –administratief gebouw, hoek Schollestraat

Tijdstip: 11 uur

Inschrijven: Journalisten moeten zich vooraf inschrijven bij An Van hamme: An.Vanhamme@mivb.brussels – 0477/627373 en dit ten laatste op dinsdag 24 augustus om 15 uur.

Access map Erasmus.pdf 6 MB

 

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 17 tramlijnen, 54 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel