De MIVB nodigt uit om in de «Tram New Generation» te stappen

UITNODIGING VOOR DE PERS – Op 26 april 2023 om 10 uur

De «Tram New Generation» (TNG) van de MIVB ontvangt op 26 april de eerste reizigers aan boord. De MIVB nodigt u uit om er in primeur in te stappen voor zijn eerste traject op het net, op woensdagvoormiddag 26 april.

De TNG is een moderne en stijlvolle versie van de T3000- en T4000-trams, de laatste nieuwkomers op het MIVB-net. Hij is ruimer en comfortabeler, met brede deuren en een lage vloer. De tram werd zo ontworpen dat de toegang tot het voertuig makkelijker verloopt voor personen met beperkte mobiliteit en de doorstroming en het comfort van de reizigers aan boord nog verbetert.

Na uitgebreide tests wordt de TNG op 26 april in dienst gesteld voor de reizigers. De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij nodigt u uit om het voertuig te ontdekken tijdens de eerste officiële rit op het netwerk, in aanwezigheid van haar CEO, Brieuc de Meeûs, en de Brusselse minister van Mobiliteit, Elke Van den Brandt.

 

Praktisch:

Datum: Woensdag 26 april 2023

Tijdstip: 10 uur

Plaats: Halte Legrand – eindpunt van de lijn 93 - Louizalaan, tegenover nr 491, op het kruispunt met de Emile Clausstraat.

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen bij [email protected] of 0477-62.73.73.

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 55 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel