De MIVB nodigt uit voor de eerste spadesteek voor de aanleg van tramlijn 10

Persuitnodiging - Woensdag 18 januari 2023 om 11 uur

De MIVB en Brussel Mobiliteit starten binnenkort de werf voor tramlijn 10, die Neder-Over-Heembeek verbindt met Rogier, en waarvan de indienststelling is voorzien in de herfst van 2024.

De kersverse tramlijn wordt 5,5 kilometer lang, komt langs 10 nieuwe haltes en zal een nieuwe structurerende, snelle en efficiënte verbinding bieden tussen de verschillende wijken van Neder-Over-Heembeek, die in volle ontwikkeling zijn, en het centrum van Brussel. De bouwvergunning werd eind 2022 afgeleverd. De werken starten zeer binnenkort.

De MIVB nodigt uit voor de eerste officiële spadesteek op woensdag 18 januari om 11 uur in aanwezigheid van de minister-president van het Brusselse Gewest, Rudi Vervoort, van de staatssecretarissenBarbara Trachte en Pascal Smet, van de burgemeester van de stad Brussel, Philippe Close, en van de CEO van de MIVB, Brieuc de Meeûs.

U krijgt de gelegenheid meer te weten te komen over dit omvangrijke project, de aanwezige personen te interviewen en foto's te nemen.

Praktisch:

  • Datum en tijdstip: woensdag 18 januari 2023, om 11 uur
  • Plaats: Ransbeekstraat 227, Neder-Over-Heembeek (achter het Mandela-stadion)

 

Het is aangeraden stevige schoenen te dragen.

 

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen bij An Van hamme: [email protected] – 0477 62 73 73

 

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 54 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel