Skip to Content

De MIVB ontvouwt 4 pendelroutes voor Museum Night Fever

In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 oktober keert Museum Night Fever terug met een nieuwe editie. Om de 34 deelnemende musea met elkaar te verbinden, kunnen de festivalgangers gebruik maken van pendelbussen op 4 verschillende trajecten, waarvan er drie worden georganiseerd door de MIVB en één door het Trammuseum. Het wordt dus een mooie combinatie van reizen door Brussel en reizen door de tijd. ​ Het Noctis-busnetwerk zal ook vrij toegankelijk zijn op vertoon van de Museum Night Fever-armband.

Voor zijn 15de editie slaan de museumnacht en de MIVB opnieuw de handen in elkaar zodat bezoekers zich makkelijk kunnen verplaatsen tussen de verschillende musea die aan het evenement deelnemen. Tentoonstellingen, animatie, installaties... Museum Night Fever haalt voor deze nieuwe editie werkelijk alles uit de kast. Tussen 19 uur en 1 uur ’s nachts hebben de festivalgangers toegang tot liefst 34 Brusselse musea en kunnen ze een waaier aan artistieke animatie van uiteenlopende genres ontdekken. ​

Animatie aan boord van de pendelbussen

Om dit evenement tot een succes te maken, bundelden de MIVB, het Trammuseum en Museum Night Fever de krachten om verschillende routes door de stad te organiseren. De vier pendeldiensten – rood, groen, blauw en oranje – rijden tussen 19 uur en 1 uur 's nachts en starten aan het Koningsplein. De Noctis-bussen rijden van middernacht tot 3 uur 's nachts vanaf het Centraal Station. Zo kunnen de feestvierders tot in de vroege uurtjes van de afterparty genieten.

Aan boord van de groene en blauwe pendelbussen vinden in de loop van de avond verschillende artistieke activiteiten plaats. Het publiek kan allerlei soorten poëtische, muzikale of clowneske voorstellingen ontdekken, in elkaar gebokst door jonge Brusselse collectieven zoals Dinelli, Slam-T, Moindres Choses, glÜkC en zopééra!.

Vier lussen door Brussel

Elke 8 minuten vertrekt een rode pendelbus voor een lus door het stadscentrum en een tiental plaatsen op zijn traject te verbinden. Elk voertuig vertrekt vanaf het Koningsplein en bedient de haltes Joods Museum, Grote Markt, Manneken Pis, Riolenmuseum, MIMA, MoMuse, KANAL, ARGOS, Belgisch Stripmuseum - Nationale Bank en Centraal Station.

De blauwe pendelbussen rijden met een interval van 12 minuten en maken een lus naar het Jubelpark en het Terkamerenbos. Ze bedienen de haltes Koning, Parlamentarium, Huis van de Europese Geschiedenis, Jubelpark, Fondation Boghossian, Thalie, La Loge + CIVA, ISELP, Art & Marges en Joods Museum.

De oranje pendelbussen rijden met een frequentie van 20 minuten. Het gaat om historische voertuigen van het Trammuseum. Ze brengen de reizigers naar de haltes Trainworld, Maison des Arts, Koning, ISELP en Wiels - Stichting A., terwijl ze genieten van een ritje in een vintage bus of tram.

Voor meer info, ga naar http://www.mivb.brussels en www.museumnightfever.be

 

 

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 55 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel