De MIVB opent een hip-hop pop-upstore: Chez Oscar

De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB opent vandaag, 3 oktober, een eerste pop-upstore. “Chez Oscar” is gewijd aan de hip-hop-cultuur. Dertien dagen lang komen er talloze artiesten langs in station Rogier, om de komst van Oscar Beek te vieren in de chatbotfamilie van de MIVB.

In augustus lanceerde de MIVB haar eerste chatbot: Kat & Gorik. Zij geven internetgebruikers 24/24 tips voor uitjes in de hoofdstad en de bereikbaarheid ervan met het openbaar vervoer. Nu vervoegt Oscar Beek de ploeg die Brusselaars, pendelaars en toeristen raad geeft over niet te missen evenementen in de hoofdstad.

Om de geboorte van Oscar Beek te vieren en omdat muziek Brussel in beweging brengt, opent de MIVB van 3 tot 19 oktober haar eerste pop-upstore gericht op de wereld van de hip-hop.

Hiphopcultuur in de schijnwerpers

«Chez Oscar» is de naam van de pop-upstore in metrostation Rogier die van dinsdag tot zaterdag van 12 tot 19 uur 100% gewijd is aan rap en Belgische hiphop. De tijdelijke winkel op een oppervlakte van 120 m² verkoopt t-shirts, sweatshirts, boeken, cd’s, vinylplaten, zeefdrukken, foto’s en nog veel meer.

In een tweede ruimte is er een ontmoetingszone die plaats biedt aan heel wat evenementen van hiphopartiesten, met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest: signeersessies, showcases, avant-premières,…gelinkt aan artiesten zoals Roméo Elvis, Coely, Zwangere Guy, JeanJass, Caballero, l'or du commun, enz. De evenementenagenda is terug te vinden op de pagina chezoscar.be

Kat & Gorik, Oscar Beek

Met de komst van Oscar Beek wordt de chatbot van de MIVB uitgebreid. Deze bestaat nu uit twee personages, “Brusseleirs”, die 24/24, 7/7 antwoorden op vragen via Messenger met goede ideeën voor uitjes in Brussel en in “hun” wijk: Sint-Katelijne en de Sint-Gorikshallen voor het koppel Kat & Gorik en Schaarbeek voor Oscar Beek. Daarbij gaat telkens aandacht naar de bereikbaarheid met het openbaar vervoer. De chatbot baseert zich op de real time gegevens van de MIVB en op geolokalisatie, en voegt dit samen met de informatie van visit.brussels en YELP. Sinds de lancering werden al 1.600 conversaties geopend. Alles samen zullen er tegen eind 2018 liefst 6 verschillende chatbots mensen begeleiden tijdens hun uitjes.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel