Skip to Content

De MIVB rust haar tramnet uit voor een betere toegankelijkheid: Ontdek de nieuwe perronranden

Persuitnodiging 9 juni 2021

De MIVB werkte een technische oplossing uit om personen met beperkte mobiliteit te helpen om de ruimte tussen het perron en de tram over te steken. Dat gebeurde in overleg met het CAWaB (Collectif Accessibilité Wallonie Bruxelles). De MIVB nodigt u uit om dit systeem te ontdekken tijdens een demonstratie die zal plaatsvinden op woensdag 9 juni aan de halte Woluwe Shopping (lijn 8).

De MIVB voert momenteel een globaal programma uit om de toegankelijkheid van haar tramnet te verbeteren.

In het kader van dit programma wordt op het net geleidelijk een systeem ingevoerd dat rolstoelgebruikers in staat stelt gemakkelijk en zelfstandig in en uit de tram te rijden. Dit systeem houdt in dat de perrons plaatselijk worden verhoogd en dat aan de perrons speciale randen worden aangebracht.

De MIVB nodigt u uit om dit systeem met de nieuwe perronboorden te ontdekken tijdens een demonstratie die zal plaatsvinden aan de tramhalte Woluwe Shopping, op lijn 8, in aanwezigheid van de CEO van de MIVB, Brieuc de Meeûs, de Brusselse minister van Mobiliteit, Elke Van den Brandt, en het CAWaB.

Journalisten zullen foto's en filmopnamen kunnen maken van deze demo.

 

In de praktijk:

Datum: 9 juni 2021

Plaats: tramhalte Woluwe Shopping, lijn 8

Tijdstip: de demonstratie vindt plaats om 10.30 uur.

 

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen bij An Van hamme: an.vanhamme@mivb.brussels of 0477/62.73.73.

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 17 tramlijnen, 53 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2020 244,2 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel