Skip to Content

De MIVB verhoogt de capaciteit op metrolijnen 2-6 opnieuw

Sinds vandaag, maandag 10 januari, genieten de reizigers van de MIVB van verhoogde frequenties op de metrolijnen 2 en 6. Tijdens de spits komt er voortaan een metro om de 2 minuten 30 op het gemeenschappelijke deel tussen Elisabeth en Simonis en om de 5 minuten tussen Simonis en Koning Boudewijn, wat overeenkomt met 20% extra capaciteit ten opzichte van midden 2021.

Deze verbetering is mogelijk dankzij de komst van de nieuwe M7-metrostellen op het MIVB-net. Ze worden in eerste instantie ingezet op de lijnen 1en 5, waardoor er metrostellen kunnen worden vrijgemaakt en ingezet op de lijnen 2 en 6. De gebruikers van de lijnen 2 en 6 kunnen dus vanaf vandaag genieten van bijna 3.000 extra plaatsen per uur en per richting tijdens de spits ten opzichte van midden 2021. Voortaan genieten alle metrolijnen tijdens de spits een frequentie van 2 minuten 30 op hun gemeenschappelijke deel.

De reiziger staat centraal

In november 2021 verbeterde de MIVB de frequenties al op de lijnen 2 en 6, met bijna 2.000 extra plaatsen per uur en per richting in vergelijking met midden 2021. Met deze nieuwe verhoging zet de MIVB haar inspanningen voort om de dienstverlening aan de reizigers voortdurend te verbeteren. Dankzij deze extra voertuigen hebben de reizigers meer ruimte tijdens hun verplaatsingen op de lijnen 2 en 6. Dit is een belangrijke factor om bij te dragen tot het comfort van het MIVB-net, wat een prioriteit is voor de reizigers en in de huidige context nog belangrijker is.

Toekomstige evoluties

In de toekomst neemt de frequentie op de lijnen 1 en 5 toe met de komst van extra M7-metrostellen en de installatie van de nieuwe veiligheidssignalisatie. Het interval tussen twee metro’s zal dan 2 minuten bedragen op het gemeenschappelijke stuk tussen Merode en Weststation, wat neerkomt op bijna 5.000 plaatsen per uur en per richting. In totaal zullen liefst 22 nieuwe M7-metrostellen worden geleverd, wat op termijn goed is voor bijna 8.000 extra plaatsen op het MIVB-net.

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 17 tramlijnen, 55 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel