De MIVB versterkt buslijnen naar de begraafplaatsen voor Allerheiligen

De MIVB past op 1 november haar aanbod aan op verschillende buslijnen, om de verplaatsingen van de reizigers naar de Brusselse kerkhoven voor Allerheiligen te vergemakkelijken.

Om het haar gebruikers makkelijker te maken voorziet de MIVB in enkele aanpassingen om de toegang tot de begraafplaatsen van Schaarbeek, Brussel, Evere, Vogelzang, Etterbeek en Sint-Lambrechts-Woluwe te vereenvoudigen. Op woensdag 1 november worden de trajecten van de buslijnen 59, 63, 73, 74 en 77 van de MIVB aangepast tijdens de openingsuren van de kerkhoven.

Gemakkelijkere toegang tot verscheidene begraafplaatsen

De buslijnen 59 en 63 worden van 8 tot 16.30 uur verlengd (en lijn 59 ook omgeleid) tot het begin van Station Bordet om de halte Jules Bordet, vlak bij de kerkhoven van Brussel, Schaarbeek en Evere, gemakkelijker te kunnen bereiken. Om de begraafplaats van Vogelzang in de gemeente Anderlecht beter te bereiken wordt lijn 73 vanaf COOVI verlengd tussen 7.45 en 17.15 uur. Daarnaast wordt lijn 74 omgeleid van 8 tot 17.15 uur.

Tot slot rijdt lijn 77 tussen 8.40 en 16.15 uur om de kerkhoven van Etterbeek en Sint-Lambrechts-Woluwe beter te bereiken.

De MIVB raadt haar reizigers aan om de app of de site (www.mivb.brussels) te raadplegen voor meer informatie over deze aangepaste dienstregeling.

Story image

 

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 54 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel