Skip to Content

De MIVB versterkt dienstverlening naar begraafplaatsen op Allerheiligen

Op 1 november willen heel wat reizigers de begraafplaatsen in de hoofdstad bezoeken. Om het hen gemakkelijker te maken, past de MIVB op Allerheiligen verschillende buslijnen aan richting kerkhoven, tijdens hun openingsuren.

De trajecten van de buslijnen 37, 43, 59, 63, 73 en 74 worden tijdens de openingsuren van de kerkhoven op dinsdag 1 november enigszins aangepast. Er rijdt ook een pendelbus tussen het metrostation Kraainem en de halte Lange Eik. Zo wil de MIVB de toegang tot de begraafplaatsen van Ukkel, Anderlecht, Brussel, Etterbeek en Sint-Lambrechts-Woluwe vergemakkelijken.

Gemakkelijkere toegang tot de begraafplaatsen in Ukkel, Brussel en Anderlecht

Buslijnen 37 en 43 worden omgelegd om tussen 9.30 uur en 16.30 uur de begraafplaats van Ukkel te bedienen. De trajecten van de lijnen 59 en 63 worden tussen 7.30 en 16.30 uur omgelegd om de halte Jules Bordet, vlakbij de kerkhoven van Brussel, Schaarbeek en Evere, gemakkelijk te kunnen bereiken. Ten slotte worden de buslijnen 73 en 74 omgelegd om de toegang tot de begraafplaats van Anderlecht tussen 8 en 16.30 uur te vergemakkelijken.

Een pendelbus naar de begraafplaatsen van Etterbeek en Sint-Lambrechts-Woluwe

Tussen 9.30 en 16.10 uur rijdt er een pendelbus tussen het metrostation Kraainem en de halte Lange Eik. Deze rijdt met een frequentie van 30 minuten om de kerkhoven van Etterbeek en Sint-Lambrechts-Woluwe gemakkelijk te kunnen bereiken.

Meer informatie en gedetailleerde dienstregelingen zijn terug te vinden op de website van de MIVB: www.mivb.brussels.

Story image

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 55 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel