De MIVB versterkt haar aanbod vanaf 11 mei voor de opening van de winkels

De MIVB versterkt haar aanbod vanaf maandag 11 mei, het moment waarop alle winkels opnieuw openen. De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij verhoogt haar vervoersaanbod geleidelijk om het hoofd te bieden aan de evolutie van de verplaatsingsnoden die samengaan met de verschillende fases van de exitstrategie waartoe de overheid besliste.

Het vervoersaanbod van de MIVB wordt vanaf komende maandag aangepast. Vanaf 11 mei, als alle winkels opnieuw openen, wordt het aanbod opnieuw versterkt en komt daarmee bovengronds (tram en bus) op 85% van het normale aanbod tijdens de week en 90% in de metro. Tijdens het weekend stemt het aanbod 100% overeen met het gebruikelijke aanbod.

Terugkeer naar een traditioneel aanbod

De MIVB keert terug naar de gebruikelijke organisatie van haar net bestaande uit een ochtendspits en avondspits, wat niet het geval was tijdens de afzonderingsperiode. Van 11 tot 17 mei worden de frequenties versterkt op alle lijnen.

Respect voor hygiënemaatregelen en voor het personeel

Voor de bescherming van reizigers en het MIVB-personeel werden nieuwe regels voor het gebruik van het openbaar vervoer ingevoerd: dragen van een masker (of sjaal die mond en neus bedekken) is verplicht vanaf 12 jaar en dit van bij het betreden van het station, in de voertuigen en aan de haltes. Reizigers moeten ook afstand houden van elkaar. Het gebruik van het openbaar vervoer is voorbehouden voor wie geen alternatief heeft om zich te verplaatsen en verplaatsingen tijdens de spits moeten worden vermeden.

Daarbij wordt ook respect gevraagd voor de bevelen van de MIVB-medewerkers die zich sinds het begin van de crisis inzetten zodat reizigers zich in alle veiligheid kunnen verplaatsen. We bedanken hen allemaal voor hun toewijding.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel