De MIVB versterkt verschillende buslijnen voor Allerheiligen

Maandag 30 oktober 2017 — Om de bereikbaarheid van de kerkhoven met het openbaar vervoer op woensdag 1 november te verbeteren, past de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij bepaalde buslijnen aan of versterkt de capaciteit ervan.

Zoals ieder jaar versterkt of past de MIVB verschillende buslijnen aan op 1 november voor Allerheiligen. Daardoor kunnen reizigers makkelijker naar de kerkhoven in de buurt van deze lijnen.

Drie buslijnen (lijnen 43, 59 en 63) worden aangepast en er rijdt een pendelbus tussen metrostation Kraainem en de kerkhoven van Etterbeek en Sint-Lambrechts-Woluwe.

  • Buslijn 43 bedient het kerkhof Ukkel-Verrewinkel tussen 9.20 en 15.50 uur
  • De bussen van lijn 59 worden omgelegd langs de halte Jules Bordet om de kerkhoven van Evere en Schaarbeek te bedienen tussen 6.50 en 16.35 uur
  • Lijn 63 wordt verlengd van aan het kerkhof van Brussel naar de halte Jules Bordet, om eveneens de kerkhoven van Evere en Schaarbeek te bedienen tussen 6.50 en 16.40 uur

Een pendelbus verbindt rechtstreeks metrostation Kraainem met de kerkhoven van Etterbeek en Sint-Lambrechts-Woluwe, vlakbij de halte Lange Eik. Deze bus rijdt om het half uur tussen 9.30 en 16.10 uur. Deze pendelbussen bedienen de haltes van lijn 77 niet, maar rijdt alleen rechtstreeks.