De MIVB zet 3 pendeldiensten in voor Museum Night Fever

Museum Night Fever is terug voor een nieuwe editie, in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 oktober. Kunstliefhebbers kunnen 33 musea bezoeken, en daarbij drie pendeldiensten gebruiken die de MIVB en het Trammuseum ter beschikking stellen. Een geweldige gelegenheid om door Brussel en door de tijd te reizen.

Ook dit jaar krijgt Brussel zijn nacht van de musea. Voor deze 16de editie werkt de organisatie opnieuw samen met de MIVB zodat bezoekers gemakkelijker tussen de deelnemende musea kunnen reizen. Museum Night Fever belooft opnieuw talloze tentoonstellingen, evenementen en installaties. Van 19 uur tot 1 uur kunnen de deelnemers 33 Brusselse musea verkennen en zich onderdompelen in een brede waaier aan artistieke activiteiten.

Historische bussen en Noctis

Een aantal musea, zoals Bozar en het MIM, maken hun comeback na een paar jaar afwezigheid, ongetwijfeld tot plezier van velen. Het Autrique-huis en het Schaarbeekse Biermuseum zorgen voor een frisse wind met hun eerste deelname. Ook het Trammuseum doet zijn duit in het zakje, met een aantal historische bussen waarop de deelnemers kunnen genieten van een reis terug in de tijd.

Na 1 uur 's nachts duurt het feest nog voort voor wie nog niet moe is met twee afterparties, in C12 en Botanique, twee iconische locaties waar de beste dj's van dit moment zullen optreden. Bussen van het Noctis-net rijden van middernacht tot 3 uur vanaf het Centraal Station om de feestgangers tot in de vroege uren te laten genieten.

Lussen door Brussel

Dit jaar vertrekken twee van de drie trajecten van de pendelbussen van het Paleizenplein en komen daar ook aan. Deelnemers kunnen er gebruik van maken op vertoon van het polsbandje dat hoort bij het evenement..

De blauwe pendeldienst (ongeveer 100 beschikbare plaatsen) rijdt naar Sint-Joost-ten-Node, Kruidtuin, Kanaal, Mima en Wiels, elke 10 minuten tussen 19 uur en 1 uur.

De groene pendeldienst (ongeveer 100 beschikbare plaatsen) rijdt naar het Jubelpark, de Boghossian Stichting, enzovoort. Deze pendeldienst rijdt ook om de 10 minuten tussen 19 uur en 1 uur. Deze dienst gebruikt zowel bussen van de MIVB als van het Trammuseum.

De rode pendeldienst (ongeveer 100 beschikbare plaatsen) rijdt tussen Trainworld en Louiza. Deze pendeldiensten rijden tussen 19 uur en 1 uur, ook om de 10 minuten.

Ga voor meer informatie naar ​ www.mivb.brussels en www.museumnightfever.be.

 

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 54 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel