De MIVB zoekt ingenieurs en gespecialiseerde bachelors

De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij is met ruim 7.800 medewerkers de grootste werkgever van het Brusselse gewest. Met stijgende rittenaantallen, een uitbreiding van het net, een bedrijf dat talrijke projecten voorbereidt, neemt de nood aan mankracht niet af. De MIVB rekruteerde al 700 personen sinds het begin van het jaar en is op zoek naar ingenieurs en bachelors gespecialiseerd in elektriciteit, elektronica, (elektro)mechanica, ICT en bouw.

De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij staat voor tram-, metro- en buschauffeurs maar ook voor 300 verschillende beroepen binnen eenzelfde onderneming, die allemaal ten dienste staan van de mobiliteit in Brussel. En het ontbreekt niet aan uitdagingen en projecten, of het nu gaat om een stijging van de rittenaantallen of de ontwikkeling van nieuwe lijnen, zoals het project metro Noord-Albert of tram 9.

1.000 vacatures in 2015

Afgelopen jaar had de MIVB 1.000 vacatures en vulde die ook allemaal in. Begin 2015 kondigde de maatschappij aan dat ze opnieuw in 1.000 vacatures voorzag, verspreid over verscheidene beroepen: chauffeurs, technici, arbeiders, ingenieurs,… Tussen januari en eind september vulde de MIVB al 750 vacatures in.

Onder de nieuw aangeworvenen: ongeveer 350 bestuurders, maar ook technisch personeel, veiligheids- en multimodale medewerkers.

Ingenieurs en gespecialiseerde bachelors

De MIVB werkt iedere dag aan de verbetering en uitbreiding van haar net. Alle projecten, van de kleinste zoals de vervanging van tramsporen, tot de grootste zoals de omvorming van een premetro- in een metrolijn, betrekken talloze verschillende beroepen, waaronder ingenieurs en gespecialiseerde technische bachelors. Eind september telde de MIVB iets meer dan 450 bachelors, masters en ingenieurs gespecialiseerd op het vlak van industrieel tekenen, elektronica, (elektro)mechnica, informatica, telecommunicatie, elektriciteit of bouw.

Een avond om toekomstige MIVB’ers aan te trekken

Talloze ingenieurs en gespecialiseerde bachelors werden sinds januari 2015 al aangeworven, maar de MIVB is nog altijd op zoek naar bijkomend personeel om te werken aan de mobiliteit van morgen. Daarom organiseert de Brusselse vervoersmaatschappij op 29 oktober een “carrière”-avond gericht op het aantrekken van ingenieurs (burgerlijke en industrieel) en bachelors gespecialiseerd op het vlak van elektriciteit, elektronica, (elektro)mechnica, ICT en bouw.

Tijdens die avond stelt de MIVB de ingenieurs en bachelors de technische uitdagingen voor van het belangrijke project «Bordet-Albert» voor de uitbreiding van de metro, in aanwezigheid van een panel experts die de vragen zullen beantwoorden.

«De MIVB is een veeleisend bedrijf, dat bekwame, performante en geëngageerde mensen zoekt die zin hebben om de zaken te doen vooruit gaan. Maar het is ook een onderneming die veel te bieden heeft”, onderlijnt Pierre Massant, verantwoordelijke voor de rekruteringen. “Ik heb dus maar één raad: informeer en neem contact, zet de eerste stap en u zal niet ontgoocheld zijn!”

«Het is niet de eerste keer dat de MIVB dit soort evenement op poten zet om kandidaten aan te trekken. Afgelopen jaar organiseerde de MIVB twee “Jobdays” om chauffeurs en technici te vinden en dat telkens met succes”, geeft Johan Claes aan, Employer Branding & Sourcing Manager.

Informatie over de avond is beschikbaar op de jobsite van de MIVB https://jobs.stib-mivb.be. Geïnteresseerden kunnen inschrijven en hun CV opsturen naar careerevent@mivb.irisnet.be

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel