De nieuwe verkoopautomaten van de MIVB leveren ook MOBIB Basic-kaarten af

De MIVB installeert nieuwe GO-verkoopautomaten. Nieuwe interface, nieuwe bekleding en gebruiksvriendelijker. De nieuwe toestellen bestaan in twee versies, waarvan één toelaat MOBIB Basic-kaarten af te leveren.

De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij installeert sinds enkele dagen nieuwe GO-verkoopautomaten in de metrostations. Behalve een modernere «look» bieden de nieuwe toestellen een aangepaste interface die meer gebruiksgemak biedt en intuïtiever is, met onder andere een touch screen dat de draaiknop vervangt.

Onmiddellijk een MOBIB Basic-kaart kopen

Er worden twee versies van de nieuwe GO-verkoopautomaten geïnstalleerd. De “full”-versie laat, net als nu al toe een MOBIB-kaart op te laden (Basic-kaart of kaart op naam) en tickets met een chip te kopen. Betalen kan cash of met bankkaart.

Grote nieuwigheid: de “full”-versie levert eveneens MOBIB Basic-kaarten af. Het is dus niet meer nodig naar een KIOSK of BOOTIK te gaan of te bestellen via internet. Ter herinnering: op de MOBIB Basic-kaart kunnen alle vervoerbewijzen van de MIVB worden geladen, behalve abonnementen (waarvoor een MOBIB-kaart op naam nodig is). De reizigers kunnen deze kaart voortaan onmiddellijk aan de automaat verkrijgen.

Aan de «light»-versie kan een MOBIB-kaart worden opgeladen (Basic en op naam). Betalen aan dit toestel kan uitsluitend met een bankkaart.

Geleidelijke installatie

Nog voor eind 2019 worden tien nieuwe automaten (een mix van beide versies) in deze eerste fase geïnstalleerd in het Centraal Station, Park en Schuman en bovengronds nabij het Zuidstation (Overdektestraat). Daarna evalueert de MIVB het gebruik van deze nieuwe toestellen, onder meer op basis van de ervaring van de reizigers.

De tweede fase van de installatie is voorzien tegen maart 2020. Hierbij zal rekening worden gehouden met de opmerkingen van de gebruikers. Bovendien zal de grafische interface tegen dan nog veranderen en de mogelijkheid voor het verkrijgen van evenementtickets opnemen (Event Pass).

403 GO-automaten vervangen

Tegen eind 2021 vervangt de MIVB haar 403 huidige GO-verkoopautomaten in de stations en bovengronds door nieuwe exemplaren (1/3 in de light-versie en 2/3 in de full-versie).

Er staan GO-verkoopautomaten in alle metrostations en aan de belangrijkste tram- en bushaltes verspreid over de stad. Ze laten toe vervoerbewijzen en verschillende MIVB-abonnementsformules te kopen 7/7, 24/24.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel