De Smurfen palmen de MIVB in voor hun zestigste verjaardag

De Smurfen zijn zestig. Voor die gelegenheid verbindt de MIVB zich aan de beroemde blauwe figuurtjes. De vervoersmaatschappij biedt exclusieve MOBIB-kaarten met de afbeelding van de Smurfen aan aan verzamelaars en bekleedt een tram in het thema. De Smurfen zakken ook af naar de metro en krijgen voor de gelegenheid een echt smurfenhuisje in een station.

Sinds 1958 zorgen de Smurfen voor plezier bij groot en klein en proberen ze in de stripverhalen te ontsnappen aan de valse Gargamel en zijn kater Azraël. Om die verjaardag te vieren wordt een heus evenement, Het Smurfenavontuur, opgezet vanaf juni in Brussels Expo.

De Smurfen komen aan bij de MIVB

De MIVB viert de verjaardag mee en laat naar aanleiding van de tentoonstelling een tram rijden in het thema van de blauwe figuurtjes.

De Smurfen zullen ook aanwezig zijn op het net. Woensdag 13 juni is er een fotomoment met de reizigers in metrostation Rogier van 13 tot 14 uur. De KIOSK in metrostation Schuman wordt helemaal omgevormd in smurfenhuisje en stickers met de kleine blauwe figuurtjes worden op verschillende andere KIOSK’en op het net aangebracht.

MOBIB-kaart voor verzamelaars

De zestigste verjaardag van de Smurfen vormt ook een ideale gelegenheid voor de MIVB om vier MOBIB Basic-kaarten uit te brengen met de afbeelding van de Peyo-personages. Liefhebbers kunnen de kaarten vanaf vandaag, 5 juni, kopen in de BOOTIK en KIOSK voor 5 euro.

Verzamelaars kunnen eveneens een exclusief koffertje kopen met de vier verschillende MOBIB-kaarten van de Smurfen. De koffertjes zijn beschikbaar vanaf de zomer voor 49,90 euro via de website mivbstore.be

Eerbetoon aan de negende kunst

Het is niet de eerste keer dat de MIVB zich verbindt aan een Belgisch stripverhaal met MOBIB-kaarten en verzamelkoffertjes in het thema van de negende kunst.

In juli 2016 stelde de MIVB samen met Moulinsart nog MOBIB Basic-kaarten voor met de visuals van de avonturen van Kuifje. Deze vijf kaarten waren beschikbaar in een koffertje met beperkte oplage. Een tram bekleed met afbeeldingen uit het Hergé-museum doorkruiste toen vier maanden lang de straten van de hoofdstad.

Al in 2006 stond de Kat van Geluck al op de tickets met magneetstrook, de voorlopers van de MOBIB-kaart.

In 2017 waren 1,4 miljoen MOBIB-kaarten op naam en 1 miljoen MOBIB Basic-kaarten van de MIVB in omloop.

 

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel