De Urban Trail loopt door station De Brouckère

Donderdag 23 juni 2016 — De Brussels Urban Trail is een loopevenement dat langs de mooiste plekjes van de hoofdstad gaat. Voor de eerste keer doet de Trail ook een metrostation aan op 26 juni. De MIVB verbindt zich aan het evenement door de deuren van haar (pre)metrostation De Brouckère open te stellen zodat de lopers ook een stukje ondergronds kunnen gaan.

De Brussels Urban Trail is een loopevenement dat de deelnemers langs de mooiste plekjes en gebouwen van Brussel loodst. Net als vorig jaar start de wedstrijd komende zondag, 26 juni, aan de Kunstberg. Na 10 kilometer lopen langs gekende en minder gekende plaatsen van Brussel zullen ze daar opnieuw toekomen.

Brussel ondergronds

De MIVB brengt Brussel elke dag in beweging. De vervoersmaatschappij verbindt zich voor het eerst aan dit evenement door de toegangen van station De Brouckère open te stellen voor de deelnemers. De lopers kunnen erdoor benen van aan de Emile Jacqmainlaan en gaan opnieuw naar buiten langs de uitgang aan het Metropolehotel.

De MIVB ondersteunt het evenement ook met een communicatiecampagne #INVORM in samenwerking met de Belgische Cardiologische Liga.