De virtuele opendeur van de remise in Haren staat online

De virtuele opendeur van de remise in Haren staat online

De virtuele opendeur van de MIVB-stelplaats in Haren is vanaf vandaag online toegankelijk. Nieuwsgierigen kunnen een blik werpen achter de schermen van de tramwerkplaats, de busgarage of het splinternieuwe onderhoudscentrum van de MIVB.

Ieder jaar zwaait de MIVB naar aanleiding van de Week van de mobiliteit en Autoloze zondag de deuren open van één van haar stel- of werkplaatsen zodat het grote publiek een blik kan werpen achter de schermen. Dat bezoek is dit jaar niet mogelijk. De MIVB besliste daarom te vernieuwen met een virtuele opendeur in de remise van Haren.

Online bezoek

Vanaf vandaag is dit virtuele bezoek beschikbaar voor het publiek via de website visitharen.mivb.brussels (link ook toegankelijk via de MIVB-website mivb.brussels). Gedurende het bezoek kunnen de geïnteresseerden de stelplaats met een 360°-kijk ontdekken alsof ze ter plaatse zijn door het hoofd van boven naar onder en van links naar rechts te bewegen. Door een blik achter de schermen, interviews en bonusfilmpjes komen ze meer te weten over de stel- en werkplaats van de tram, de busgarage en het gloednieuwe onderhoudscentrum MCH (Maintenance Centre Haren).

Het publiek kan tot 27 september ook deelnemen aan een wedstrijd waarmee ze geschenken van de online winkel, MIVBstore, kunnen winnen.

Gratis en versterkt vervoer op Autoloze zondag

De bussen, trams en metro’s van de MIVB zijn gratis en het aanbod zal versterkt zijn op Autoloze zondag, komende 20 september.

De zaterdagdienstregeling is van toepassing op het hele net en er is in extra versterking voorzien voor de structurerende lijnen van het net, in het bijzonder in de namiddag.

Alle informatie over de dienstregelingen en versterkingen op Autoloze zondag zijn beschikbaar op de MIVB-website en -app.

Sinds vandaag biedt de MIVB-app overigens dynamische informatie over de drukte van een lijn of een station zodat reizigers indien mogelijk hun verplaatsingsuren kunnen aanpassen om zo de drukste periodes te vermijden. Deze gegevens zijn gebaseerd op de vaststellingen en gegevens van de afgelopen dagen en waren tot nu alleen beschikbaar op de MIVB-website.

 

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel