Dinsdag 24 mei: hinder verwacht op het MIVB-net

De MIVB verwacht op dinsdag 24 mei hinder op het bus-, tram- en metronet. De vakbonden betogen dan in Brussel tegen het regeringsbeleid. Een deel van de medewerkers van de Brusselse vervoersmaatschappij, waaronder chauffeurs, zal deelnemen aan deze manifestatie. De vervoersmaatschappij stelt alles in het werk om in real time te informeren over de hinder, via haar verschillende kanalen. Vanaf 6 uur houdt ze haar reizigers op de hoogte over de toestand op het Brusselse openbaar vervoer, onder meer via sociale media en haar Contact Centre.

Het MIVB-net zal dinsdag hinder ondervinden als gevolg van de intersectoriële manifestatie die het gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert.

Het is voor de MIVB heel moeilijk om vandaag al precies te kunnen inschatten hoeveel van haar medewerkers zullen deelnemen en hoe groot de hinder op het net zal zijn. De Brusselse vervoersmaatschappij zal in elk geval alles in het werk stellen om de voornaamste lijnen te bedienen.

Om haar klanten zo goed mogelijk te informeren opent de MIVB haar Contact Centre (070 23 2000) al om 6 uur    ’s ochtends. Ook de website www.mivb.be, de mobiele website en de MIVB-app zullen de recentste informatie weergeven, net als de Facebook-pagina (facebook.com/mijnmivb) en de Twitter-account (@stibmivb).

De MIVB excuseert zich bij haar reizigers voor het ongemak dat ze zullen ervaren door deze actie en bedankt hen voor hun geduld en begrip.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel