Earth Hour: de MIVB dimt de verlichting in 38 stations

Dinsdag 20 maart 2018 — Zaterdagavond 24 maart dimt de MIVB een uur lang de verlichting in 38 (pre)metrostations. De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij ondersteunt de actie Earth Hour 2018, die wil sensibiliseren rond klimaatverandering.

Bestelling van hybride en elektrische bussen, metro’s en trams die op elektriciteit rijden, de recuperatie van remenergie, gescheiden ophaling van vuilnis, voortdurende verbetering van de frequenties en van het net om almaar meer reizigers aan te trekken naar het openbaar vervoer,… De Brusselse vervoersmaatschappij investeert volop in duurzame mobiliteit. En die duurzame mobiliteit gaat hand in hand met een verbetering van de levenskwaliteit en een daling van de CO2-uitstoot.

Earth Hour 2018: de MIVB doet mee

De Earth Hour-actie is een initiatief van het wereldnatuurfonds (World Wildlife Fund – WWF). De actie roept sinds 2007 op om een uur lang het licht te doven en zo symbolisch te strijden tegen de klimaatopwarming. Wereldwijd nemen er duizenden steden, overheden, bedrijven en burgers aan deel.

Dit jaar wordt de actie georganiseerd op zaterdag 24 maart van 20.30 tot 21.30 uur. De MIVB neemt ook deel, zoals ze al doet sinds 2009. De Brusselse vervoersmaatschappij kan de lichten om veiligheidsredenen niet volledig doven in haar stations, maar zal de intensiteit ervan dimmen in 38 van 69 (pre)metrostations tussen 20.30 en 21.30 uur. Daardoor kan ze 1.000 KWh besparen, wat overeenkomt met het verbruik van een gemiddeld Brussels gezin gedurende 2 tot 3 maanden.